Європарламент постановив посилити санкції проти Росії

Європейський парламент рекомендував Європейській раді розширити санкції проти Росії на ядерний сектор і міжнародні фінансові операції у разі подальшої дестабілізації ситуації в Україні.

Відповідну резолюцію було ухвалено сьогодні, передає "РБК- Україна".

"(Європарламент) закликає до продовження поточного режиму санкцій ЄС, зокрема, з огляду на заплановане на  березень 2015 року засідання Ради ЄС, доти, поки Росія не буде в повній мірі поважати і, насамперед, виконувати свої мінські зобов'язання. Настійно закликаємо комісію знайти шляхи для зміцнення солідарності між державами-членами", - йдеться в резолюції.

При цьому євродепутати підкреслюють необхідність ухвалення чіткого набору критеріїв, які можуть запобігти введенню нових обмежувальних заходів проти Росії або призвести до скасування попередніх.

Серед таких критеріїв у документі позначені: дотримання режиму припинення вогню, беззаперечне виведення з України всіх російських військ і підтримуваних Росією незаконних збройних формувань і найманців, обмін усіма в'язнями, включаючи Надію Савченко, і відновлення контролю України над всією її територією, включаючи Крим.

"У разі будь-яких подальших дій Росії по дестабілізації України (Європарламент) пропонує Європейській раді прийняти подальші обмежувальні заходи і розширити їх дію на ядерний сектор, а також обмежити здатність російських підприємств проводити міжнародні фінансові операції", - йдеться в документі.

При цьому в резолюції зазначається, що ЄС повинен бути готовий підтримати межуючі з державами-членами країни, надавши їм такий рівень безпеки, як і всім державам-членам Євросоюзу.

Європарламент також в черговий раз "висловив свою повну солідарність з Україною та її народом; підтвердив свою прихильність до незалежності, суверенітету, територіальної цілісності, непорушності кордонів і європейського вибору України, засудив акти тероризму і злочинну поведінку сепаратистів та інших іррегулярних сил у Східній Україні".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: