Порошенко: оборона Донецького летовища увійде в історію (відео)

15 січня буде вписано золотими літерами в історію України. Так про оборону аеропорту сказав президент України Петро Порошенко.

Він відзначив відважність кіборгів і професійність військового керівництва та запевнив: відсіч даватимуть усім, хто хоче однобічного миру.

«Було дуже багато загиблих серед нападників. Нам довелося посилити наше угрупування в аеропорту, ми укріпили наші позиції. Перемир’я – це не є слабкість України, це є сила. І хто посміє порушити його – підступно заплатить за це життям. Так як сталося це вчора, і так буде і далі,»- заявляє Глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому третина жителів Донбасу підтримують сепаратистів (відео)

Усю ніч на летовищі було відносне затишшя. Кіборги зайняли колишні позиції, з яких учора вдень довелося відступити. Втім уже вранці розпочався новий штурм.

Досягти якихось успіхів терористам так і не вдалося, тому по обіді атака припинилась. Волонтер і радник президента Юрій Бірюков констатує: за сьогодні один кіборг загинув, ще одинадцятеро поранені.

Які поверхи кому належать у терміналі, вже нині сказати складно. Тільки відомо, що другий поверх повністю за кіборгами. Позиції на третьому й першому постійно переходять із рук у руки.

Терористи з російськими пропагандистами раз по раз радісно заявляють, що летовище вже взято, проте це всього лиш провокація і намагання поширити паніку. Також сепаратисти заявляють, що наразі труять газом аеропорт, щоб «викурити» звідти українських бійців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: