Сморід у Львові може зникнути аж у 2016 році?

Сьогодні у «Львівводоканалі» відбулася зустріч заступника міського голови Львова Володимира Шевчука з представниками промислових підприємств міста та громадських організацій. На зустрічі підсумували проведену торік роботу з усунення причин виникнення та розповсюдження неприємних запахів у місті.

«Ми маємо позитивні зрушення у вирішенні цієї проблеми. Розпочалися роботи по ремонту колектора, що транспортує стічні води з міста Винники. Прокладаються колектори у неканалізованих районах міста. Ми впорядкували договори на вивіз нечистот з власниками будинковолодінь. Окрім цього велика робота проводиться власне з підприємствами, які скидають стічні води на очисні споруди міста з перевищеннями нормативних показників», - зазначив Володимир Шевчук, заступник міського голови з питань містобудування та інфраструктури.

Присутні на зустрічі науковці Львівської Політехніки розповіли про проведені лабораторні дослідження на каналізаційних очисних спорудах міста Львова, повідомляє прес-служба ЛМР.

«На вході в очисні споруди вміст забруднюючих речовин у 5 разів перевищує норму. Очевидно, що при такому навантаженні споруди не можуть працювати належним чином. Відтак, підприємствам треба кардинально змінювати підхід до доочищення стоків, будувати локальні очисні споруди, оскільки простим розбавленням проблеми не вдасться вирішити», - зазначив Володимир Жук, доцент кафедри гідравліки та сантехніки НУ «Львівська Політехніка».

Як проінформували у «Львівводоканалі», фахівці відділу контролю систематично здійснюють відбір проб стічної води на промислових підприємствах міста та контролюють стан виконання заходів, спрямованих на зменшення скиду забруднених стічних вод. У 2014 році було здійснено 736 відборів проб стічних вод на 262-х підприємствах.

«Такі підприємства як Світоч, Пивоварня, Жиркомбінат налагодили роботу станцій локального очищення та переуклали договори зі зменшенням коефіцієнту перевищення забруднення. Однак ми наполягаємо на тому, щоб усі підприємства до 1 січня 2016 року привели свої стоки до нормативних вимог», - зазначив директор «Львівводоканалу» Валентин Вольський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: