Київ вимагає від РФ пояснити, навіщо до кордону стягнули 50 тисяч російських солдат

Україна звернулася до Російської Федерації з вимогою повідомити цілі концентрації понад 50 тисяч російських військовослужбовців біля кордону з Україною.

Про це йдеться в коментарі речника МЗС України Євгена Перебийноса, поширеному відомством у середу.

У МЗС наголошують, що за інформацією компетентних органів України, Російська Федерація зосередила вздовж українсько-російського державного кордону понад 50 тисяч російських військовослужбовців, що перебувають у стані повної бойової готовності.

Також розгорнула в безпосередній близькості до території України озброєння та військову техніку, яка раніше не дислокувалася в прикордонних районах РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як біженці звикають до життя на новому місці (відео)

Здійснення сусідньою державою цих та інших заходів військової діяльності із невизначеними завданнями викликає природне занепокоєння в Україні, суперечить міжнародним зобов’язанням російської сторони, в тому числі в контексті Мінських домовленостей, а також підриває міжнародні зусилля, спрямовані на деескалацію ситуації на сході України, зазначає Перебийніс.

З огляду на це, Україна 20 січня звернулася відповідним каналом зв’язку ОБСЄ до Російської Федерації з вимогою офіційно повідомити цілі, райони проведення РФ вказаної військової діяльності, дату її завершення, а також найменування, підпорядкованість, кількість та типи формувань і частин, що беруть в ній участь. Автоматично цей запит розійшовся мережею ОБСЄ всім державам-учасницям.

"Згідно з Віденським документом Росія зобов’язана надати відповідні роз’яснення протягом 48 годин з моменту отримання запиту, тобто 22 січня", - сказано в коментарі.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: