Успішність держави залежить від наших спільних зусиль, - Синютка (фоторепортаж)

Сьогодні, 22 січня, Львівщина відзначає День Соборності України. Зокрема, у Львові цей день розпочався із вшанування новітніх Героїв України. У Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла відбулася панахида за загиблими 22 січня 2014 року учасниками Революції гідності, повідомила прес-служба Львівської ОДА

Пам’ятні заходи продовжились на Личаківському кладовищі. Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка разом із заступником голови Львівської облради Валерієм П'ятаком, міським головою Львова Андрієм Садовим, представниками громадськості поклали квіти до могили Юрія Вербицького та Меморіалу воїнам Української Галицької Армії.

Також вони запалили лампадки біля могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових Стрільців М. Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» О. Тисовського, воїна УГА С. Левицького та могили учасника АТО В. Гурняка. Покладанням кошика з квітами представники влади та громадськість вшанували Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича.

На полі почесних поховань Личаківського кладовища учасники заходу також поклали квіти та запалили лампадки біля могил воїнів АТО.

«Ще в далекому 1919-му вдалось об’єднати практично всю українську територію. Але, на превеликий жаль, після цього ми втратили Кубанщину, у Другій світовій війні – Надсяння, а сьогодні мова знову іде про те, що ми знову можемо втрати частину України. І, напевно, в ці дні, в ці години, як ніколи раніше, звучить заклик до об’єднання всіх громадян для захисту рідної землі. Тому сьогодні надзвичайно важливо, щоб усі політичні партії, громадські організації єднались навколо Збройних сил України, навколо тих людей, які зі зброєю захищають нашу землю», - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Керівник області наголосив: «Історія вчить, що тільки спільна справа може зробити Україну соборною і процвітаючою державою. Тому усе залежить від наших зусиль».

Нагадаємо, що відзначення Дня Соборності України на Львівщині сьогодні завершиться Урочистою академією у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Початок о 19:00 год.

DSC_6229 DSC_6231 DSC_6240 DSC_6259

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: