Вітчизняна продукція гідно конкурує з імпортною – рибою, фруктами та м’ясом, - міністр (відео)

Під час робочої поїздки до Львівської області, яка входить до п’ятірки найбільш інвестиційно-привабливих регіонів України, Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко оглянув оптовий ринок сільськогосподарської продукції «Шувар». Головним напрямком якого є розбудова оптового ринку сільгосппродукції.

В ході візиту Олексій Павленко зайшов до павільйонів з торгівлі овочами, фруктами, м’ясом, квітами, рибою. Оглянув майданчик для торгівлі з машин на 650 машино-місць, овочесховища та офісно-сервісний центр.

Олексій Павленко наголосив, що вітчизняна продукція гідно конкурує з імпортною – рибою, фруктами та м’ясом. «Водночас виробники сільськогосподарської продукції потребують вагомішої державної підтримки, а також інвестицій та змін у законодавстві», - зауважив Міністр.

Довідково: кожен п’ятий кілограм овочів і фруктів реалізованих в Західній Україні проходить через ринок «Шувар». В останні роки на ринку продається близько 400 тис. тонн плодоовочевої продукції. Підприємство сплачує мільйонні податки до місцевого та державного бюджетів. На сьогоднішній день ринок працює на площі близько 20га

Станом на 2014 рік підприємство інвестувало в об’єкти Львова  понад 294 млн гривень.

На сьогодні в Україні реалізовується  Програма розбудови мережі оптових ринків, за основу взято досвід “Шувару”.

Продукція, яка представлена на оптовому продуктовому ринку “Шувар” надходить з 18 областей України.

Річний обсяг реалізованої продукції на майданчику для торгівлі з автомобілів ОРСП “Шувар становить 478,8 тис. тонн. В 2014 році на торгівлю заїхало 62 тис. автомобілів, на закупівлю – 1 млн 368 тис. автомобілів.

Співвідношення вітчизняної та імпортованої продукції 80% до 20%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: