Рада ухвалила закон про військово-цивільні адміністрації у зоні АТО

Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому законопроект № 1855 "Про військово-цивільні адміністрації". За відповідне рішення проголосували 276 нардепи.

Про це повідомляє кореспондент Дивись. Інфо із зали ВРУ

Як повідомив голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко під час представлення даного законопроекту у сесійній залі парламенту, цей документ передбачає у звільнених районах Донецької та Луганської областей можливості покладання функцій тимчасово відсутніх органів представницьких органів місцевого самоврядування на органи державної адміністрації, які мають призначати на вакантні посади місцевого самоврядування цивільних або військових осіб.

"У зв'язку з цим буде врегульовано право, наприклад Луганської ОДА на встановлення блокпостів та порядок їх перетину, на встановлення режиму торгівлі підакцизними товарами у прифронтовій зоні. На прийняття бюджету відсутньої обласної ради рішенням ОДА, заміщення відсутнього сільського голови цивільною або військовою особу", - повідомив Луценко.

Законопроект був ухвалений з поправками, які були оголошені у сесійній залі нардепом з фракції "Самопоміч" Оленою Сотник.

Нагадаємо, як повідомив раніше Президент України Петро Порошенко, військово-цивільні адміністрації в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) будуть діяти до місцевих виборів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: