Найближчими днями "готується наступ на Київ", - Ілларіонов

Андрій Ілларіонов, екс-радник Володимира Путіна, президент Інституту економічного аналізу, вважає, що найближчим часом можлива активізація бойових дій в Україні.

Про це він сказав в інтерв’ю українському Громадському телебаченню.

За його словами, в останні кілька днів "з’явилося багато ознак" того, що триває підготовка "переходу бойових дій у нову фазу", відтак Ілларіонов не виключає, що "готується похід на Київ".

"Це буде "великий наступ", і він стосується не тільки Донбасу, а й Центральної України", – наголошує Ілларіонов і додає, що вважає можливими і терористичні загрози, спроби спровокувати заворушення в різних містах країни, зокрема в Києві.

"Про такі плани свідчать зрив бойовиками мінських переговорів, поява на Донбасі значних сил у бойовиків: і солдатів, і бойової техніки, а також нібито авіації. Оголошення в самопроголошених республіках мобілізації до 100-тисячної армії може бути прикриттям перекидання з Росії десятків тисяч військовослужбовців", – каже екс-радник Путіна.

Він також зауважив, що з українською владою немає сенсу вести переговори, відтак настав час "зайнятись усією Україною", а не тільки Донбасом.

"Наступ може початися буквально через кілька днів. Середина лютого – найпізніший час. Мета наступу – ліквідація чи ослаблення центральної української влади. Для цього може бути використано найрізноманітніші засоби: від активізації бойових дій на фронті до терактів і спроб спровокувати масові сутички на вулицях Києва", – зазначає Ілларіонов.

На думку екс-радника Путіна, єдиним способом зупинити війну є перемога України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: