АТП Садового отримало ще один маршрут. Депутати і громадськість – проти (відео)

Сьогодні, 5 лютого, у стінах Львівської міської ради відбулось засідання так званого конкурсного комітету з визначення перевізників на міських маршрутах. Відповідно до результатів засідання, переможцем з обслуговування автобусного маршруту №47а стало ЛК АТП-1.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Під час засідання конкурсного комітету депутати Іван Гринда та Валерій Веремчук висловили сумнів у наявності комунального підприємства вільних автобусів, які могли б забезпечувати перевезення пасажирів у відповідності до умов конкурсу.

Сумнів щодо наявності таких автобусів висловив і директор ТзОВ «Успіх БМ» Юрій Мельник, який наголосив, що якщо ЛК АТП-1 надало на конкурс автобуси марки «ЛАЗ», які уже брали участь у попередньому конкурсі, то такий пакет документів членами конкурсного комітету взагалі мав би не розглядатись.

Юрій Мельник наголошує, що нових автобусів «ЛАЗ» ніхто не купляв після проведення останнього конкурсу у 2011 році, тому виставляти на засідання конкурсного комітету ті автобуси, які уже закріплені за іншими маршрутами, неприпустимо.

«Це наше припущення і наша здогадка, саме тому ми просили членів комітету озвучити для громадськості номери автобусів, які ЛК АТП-1 виставило на конкурс», - наголосив Юрій Мельник. До слова, згодом, уже після завершення конкурсного комітету, начальник управління транспорту і зв’язку Віктор Щир на прохання журналістів надати номери автобусів, зазначив, що ця інформація не є секретною, однак так її і не надав.

Натомість заступник керівника комунального підприємства зазначив, що не працював на АТП-1 у 2011 році, тому не знає, які автобуси тоді виставлялись на конкурс.

Юрій Мельник так ж схему назвав відвертою каруселлю. «Звісно, якщо б АТП-1 перемогло законно, то у нас ніяких претензій не було б, але маємо підозри, що не все відбулось чесно», - зазначив начальник ТзОВ «Успіх БМ».

Читайте також: Результати конкурсу на маршруті №47а – нелегітимні, - ГО «За якісний транспорт»

Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, по системі нарахування балів АТП-1 отримало 34 бали, а ТзОВ «Успіх БМ» - 23 бали.

«Є спеціальна методика нарахування балів, визначена Міністерством інфраструктури. Ми звертались до ДАІ, Укртрансінспекції, інших державних установ, які підтверджують ту інформацію, яку надавали претенденти на конкурс. Це і по наявності оподаткування, і наявність транспортних засобів. Береться ця статистика на базі відповідей державних органів і по визначеній методиці нарахування балів, відповідно, АТП-1 набрало більше балів. Зокрема, в ТзОВ «Успіх БМ» автобуси, представлені на конкурс, старші, ніж в ЛК АТП-1», - зазначив Віктор Щир.

Як додав Віктор Щир, управління транспорту та зв'язку ЛМР рекомендуватиме організатору конкурсу – департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР – укласти угоду з переможцем конкурсу на обслуговування маршруту №47А терміном на 3 або на 5 років.

Віктор Щир також висловив переконання, що у ЛК АТП-1 є достатня кількість автобусів для роботи на маршруті 47а

Нагадаємо, маршрут №47А, протяжність якого 25,4 км, сполучає пл. Різні з пр. Червоної Калини. Відповідно до умов конкурсу, на маршруті має працювати 12 автобусів, загальною пасажиромісткістю не менше 100 осіб кожен. Обов’язково має бути щонайменше один автобус, пристосований для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Серед додаткових умов конкурсу – обов’язкова наявність транспортних засобів зі встановленими пристроями системи контролю за рухом транспортних засобів (GPS-пристроями) з можливістю безперешкодного доступу для управління транспорту та зв’язку ЛМР.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: