За "Шахтар" буде вболівати театральна еліта

17 лютого «гірники» проведуть перший поєдинок у рамках 1/8 Ліги чемпіонів. У цьому матчі у підопічних Мірчі Луческу буде особлива підтримка. У Львові вболівати за «Шахтар» будуть 27 діячів культури України, що представляють три київських театри і один львівський. Серед них народні артисти України Богдан Козак, Святослав Максимчук, Ярослав Мука, Євген Федорченко, Федір Стригун та інші. Ініціатором та організатором поїздки виступив Олександр Котлинський, глава українського фонду культурного співробітництва.

"Ідея народилася не з повітря. Перший мій досвід знайомства з «Шахтарем» був дивовижним. Ми разом з Вадимом Писарєвим (художній керівник Донецького театру опери та балету - Ред.) прийшли на футбол, і нас приймав особисто Віктор Прокопенко. А це дорогого варте! Віктор Євгенович для мене - уособлення всього українського футболу. І нехай він працював у «Чорноморці», в Роторі і в московському «Динамо», але для мене він назавжди асоціюється з «Шахтаря». Тоді і зав'язалася наша дружба: спорт і мистецтво, театр і донецький клуб. А зараз, коли я дізнався, що у Львові, в місті в якому я вчився, буде матч століття, просто не зміг залишитися осторонь", - розповідає Олександр Котлинський.

- Усі 27 діячів культури - вболівальники?

- Не просто вболівальники. Вони грають в аматорських футбольних командах при театрах! Це свого роду теж футболісти, тільки аматори.

- У Вашій делегації тільки чоловіки?

- Цього разу - так. Але у нас є дві оперні солістки - пристрасні уболівальники! Правда, 17 лютого вони не зможуть потрапити на стадіон, так як в цей вечір у них спектакль. Але душею точно будуть з нами!

- На стадіоні якесь театральне шоу своєю групою влаштуєте?

- Ми якраз обговорюємо це. Не буду поки розкривати секретів, але дещо вже придумали. Побачите! Будьте впевнені, ми докладемо максимум зусиль, щоб "Шахтар" відчув нашу підтримку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: