Підстав для бойових дій та запровадження воєнного стану наразі немає, - Генштаб (відео)

Підстав для відновлення масштабних бойових дій у зоні АТО та запровадження в Україні воєнного стану наразі нема.

Про це на брифінгу заявив в.о. речника Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"Під час оголошення режиму тиші начальник Генштабу – Головнокомандувач ЗСУ  визначив перелік умов, за яких відкривається вогонь на знищення бойовиків: явний напад на позиції сил АТО, прицільний вогонь, а також вогонь по тих населених пунктах, де перебувають мирні мешканці. Те, що відбувалося протягом цієї ночі – це був провокуючий вогонь, який вівся не системно та локально. З 10 обстрілів, які сталися за минулу ніч, 9 були зосереджені в районі Дебальцівського плацдарму", - зазначив Селезньов.

Відповідаючи на запитання щодо заходів, яких вживатиме штаб АТО у разі системного порушення бойовиками режиму припинення вогню, він зазначив: "Рішення будуть прийматися відповідно до тієї ситуації, яка є, і рішення будуть адекватні".

"Станом на сьогодні сили АТО готові до будь-яких викликів, які є. Якщо керівництво країни ухвалить рішення щодо зміни формату, в якому перебувають на сьогодні сили АТО, - "режим тиші" -  сили АТО готові відповідним чином діяти", - наголосив він.

Як відомо, згідно з мінськими угодами, з 00:00 15 лютого у зоні АТО по всій лінії зіткнення діє режим повного припинення вогню. Відповідний наказ усім силовим структурам, задіяним у АТО, віддав президент Петро Порошенко.

Згодом ЗМІ повідомили, що позиції українських військовослужбовців були обстріляні з мінометів в с.Золоте Луганської області.

"Блокпост українських військовослужбовців у районі н.п.Золотое в 00:25 був обстріляний з мінометів з території, де дислокуються так звані "казачки", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим "заступник командувача корпусом Міноборони" ДНР "Едуард Басурін заявив, що бойовики "ДНР" ведуть "точковий обстріл позицій українських силовиків".

Зранку 15 лютого в штабі АТО повідомили, що після опівночі та введення режиму повного припинення вогню противник суттєво зменшив активність, проте обстріли позицій українських військ на Дебальцівському напрямку продовжились.

За даними полку Азов, російсько-терористичні війська здійснили спробу ввести бронетехніку у с.Широкине (Донецька обл.). Таку спробу бойовики здійснили,  "користуючись режимом припинення вогню та сприятливими погодними умовами (у Приазов'ї сильний туман)".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: