Переселенці та львів’яни скандували «Геть консульство Росії зі Львова» (фото, відео)

Сьогодні, 18 лютого, під стінами консульства РФ у Львові на акцію протесту зібралося понад півсотні пікетників з вимогою закрити установу. Люди тримали в руках плакати «Ні підлим діям генконсульства РФ», «Консульство РФ – штаб-квартира агентури фашизму та тероризму», «Геть носія тероризму», «Геть агенція Кремля зі Львова».

Про це з місця події повідомив кореспондент Дивись.info

Акцію організувала Львівська міська організація Народного Руху України. Окрім представників руху, прийшли переселенці з Донбасу та Криму.

Під час заходу голова Львівської міської організації Народного Руху України Ігор Мартинюк зачитав звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради України з вимогою зупинити діяльність Генерального консульства РФ у Львові, як постійного джерела провокацій на території Львова. Його також озвучать на сесії Львівської міської ради.

Як пояснив Ігор Мартинюк, російське консульство у Львові займається прикриттям диверсійних груп, які мають на меті дестабілізувати ситуацію в Львові та на Львівщині: «У ЗМІ з’явилась інформація про те, що консульство покриває терористів та диверсантів, які працюють у Львові. Тобто, за 13 років свого перебування в місті вони завжди здійснювали провокації на його території, які пов’язані з 9 травням... А тепер, коли на сході України війна, вони тут прикривають диверсантів…».

ЗАЯВА учасників акції протесту проти підривної діяльності консульства РФ у місті Львові,  18.02.2015 Львів

З початку березня минулого року Російська Федерація послідовно реалізовує агресивну загарбницьку політику стосовно України.

Неприхована російська агресія Російської федерації на Сході України переросла у масштабні військові дії. Росія, незважаючи на взяті на себе зобов’язання тисячами тон постачає смертоносні боєприпаси. Російський «воєнторг» невпинно наповнює нашу землю «Градами», «Ураганами», «Буратіно», від яких щодня вмирають мирні мешканці, жінки, діти.

Доведене «кісєльовими» до піку шовіністичної істерії російське суспільство захваті аплодує катам та вбивцям, спостерігаючи за трагедією, яка розвивається на Сході України.

Сотні російських диверсантів, шпигунів, провокаторів діють глибоко в українському тилу, розгойдуючи ситуацію, провокуючи конфлікти, сіючи страх та зневіру.

Традиційною практикою для Радянського союзу і для КГБ-стської Росії є використання посольств та консульств як прикриття для шпигунської мережі. Так, 16 січня ЗМІ поширили інформацію про те, що працівники Генерального консульства Російської Федерації у Львові можуть бути причетними до діяльності так званого «Загону імені Кузнєцова» – злочинної терористичної організації, яка на початку листопада минулого року планували здійснити у Львові серію терактів.

У той же самий час, наприкінці минулого року СБУ вислала до Росії кількох дипломатів, які працювали у Генеральному консульстві Російської Федерації у Львові. Основна причина – працівники російського генконсульства координували дії диверсійно-розвідувальної групи «Загін імені Кузнєцова».

Відтак, РУХ вимагає від  Президента України, Уряду України та Міністерства закордонних справ України вжити необхідні заходи з метою негайного закриття Генерального консульства РФ у Львові, як потенційного джерела провокацій на території Львова.

Прийнято 18.02.2015, м. Львів

IMG_1470 IMG_3743 IMG_3774

Фото прес-служби ЛКО НРУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: