В "Укрзалізниці" знову заговорили про реалізацію "Євроколії до Львова" (відео)

Сьогодні, 20 березня, у Львівській ОДА відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань транспорту «Стан та перспективи розвитку транспортної інфраструктури Західного регіону України». Про це повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Розпочав засідання голова ЛОДА Олег Синютка, озвучивши ряд пропозицій, які повинні допомогти у вирішенні проблем області із станом автомобільних доріг, дорожнім господарством та інфраструктурою.

«На Львівщині погані дороги і це проблема номер один, яка стримує розвиток усього господарства. Адже мережа автодоріг місцевого значення, а це 6,5 тисяч кілометрів, є найбільшою в Україні», - зазначив Олег Синютка.

DSC_1277

Після чого, члени Комітету Верховної Ради України підтримали пропозиції Львівської ОДА щодо передачі регіональних доріг в обласне підпорядкування.

Щодо питань джерел фінансування ремонту державних доріг місцевого значення, було вирішено збільшити відрахування до місцевих бюджетів на зміні системи оподаткування, зокрема структури надходжень акцизного податку з реалізації пального.

«Це важливо, адже є території, де немає АЗС і, відповідно, обмежено джерела фінансування», - сказав Олег Синютка.

Також на засіданні представник «Укрзалізниці» розповів про реалізацію проекту «Євроколія до Львова». На його думку, для здійснення дослідження та планування щодо реалізації проекту «Євроколія» потрібно створити робочу групу з досвідчених спеціалістів, розпочали розробку плану дій проекту.

DSC_1272

Метою даного проекту є створення ефективного міжнародного залізничного сполучення між Польщею, країнами Євросоюзу та Україною в умовах активно зростаючих політичних , економічних, соціальних зв’язків.

Основними перевагами проекту будуть зменшення тривалості поїздок та підвищення комфорту пасажирів, крім того збереже тенденцію до зростання популярності в туристичних потоках м. Львова.

Детальніше дивіться у відео Дивись. Інфо:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: