Львівська бізнес-школа УКУ провела вже VI щорічну конференцію про тренди у майбутньому (відео)

У Львові пройшла VI щорічна візійна конференцію Intro під назвою «Тренди, які визначають майбутнє». Повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Тематика конференції полягає в тому, аби зазирнути у майбутнє і обговорити ключові тренди, які вже стоять на порядку денному в світі. На візійній конференції Intro, учасникам дали можливість краще пізнати довготермінові тренди, за якими розвиватимуться ті чи інші галузі.

Розпочали конференцію доповідачі Дмитро Бондар (засновник кількох освітніх компаній, лідерів у Східній Європі) і Ганс Клоппер (засновник порталу онлайн-навчання Iversity) з темою «Розвиток людського капіталу і майбутні тренди в освіті».

На їхню думку, цифрове навчання буде інтегроване у весь навчальний процес.

«Онлайн-навчання все більше інтегруватиметься у традиційну освіту, воно дозволяє поєднувати технології та інструменти і використовувати навчальним закладам не лише власний контент, а й контент інших навчальних закладів, що дозволяє навчальній спільноти: вчитися у один одного і перекладати знання у життєвий», —розповіли Дмитро Бондар і Ганс Клопер.

Продовжив конференцію ентузіаст з енергетичних інновацій та «зелених» стартапів Роман Зінченко з доповіддю про «Сталий розвиток енергозбереження»

Роман Зінченко вважає, що на перетині сфери мобільності, споживання та енергії народжують безліч можливостей, а майбутнє полягає в тому, щоб зламати енергетичну диктатуру.

«Майбутнє нової енергетики в тому, що у ній змінюється зона контролю. Аналізуючи дані можна зрозуміти втрати і можливості – це народження нової професії city data analyst», — повідомив Роман Зінченко.

Також, для учасників конференції було запрошено художнього керівника київського театру «Дах» Владислава Троїцького, який розповів про культуру і тренди України, і їх розвиток в майбутньому.

«Україна може дати світові новий тренд розвитку цивілізації, але для цього треба фантастично працювати, поки у світі відбувається перехід від цивілізації споживання до цивілізації альтруїзму, нам треба мати дар, і дати його тому, кому він потрібен. Я думаю наша країна – на порозі нереальних можливостей: над нами чисте небо і відсутність конкуренції. Є сенс розпочинати нові проекти. Інвестори готові інвестувати мільйони у гуманітарну сферу, але у нас немає інституцій, які розумно можуть працювати з великим інвестиціями у культуру», — розповів Влад Троїцький.

На закінчення конференції виступив професор Макгільського та Монреальсого університетів з Канади Юрій Мончак з темою «Медицина майбутнього».

Професор розповів про революцію у медицині і чи вдасться вилікувати складні захворювання.

«Перше дослідження одного людського гену тривало 15 років, зараз увесь геном людини досліджують за 6 годин. Перше досліджування коштувало 3 млрд. доларів, зараз – близько 1 тис. доларів. Відчитавши весь генетичний код, науковці продовжили життя людини на 50%. Тільки уявіть, уся інформація про людину (колір очей, розмір мозку, група крові, стан здоров’я, чим вона хворітиме і від якої хвороби може загинути …) можна помістити у маленькій пробірці. Тому, медицина може не просто лікувати, а передбачити хвороби: якщо під час сканування вашого геному, науковці побачили, що за три роки у вас буде діабет, то можна запобігти появі цієї хвороби. Це не фантастика, а реалії сьогодення», — розповів Юрій Мончак.

Додамо, що 15 видів раку сьогодні уже можна вилікувати.

Юрій ШУМАК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: