Яценюк прийняв відставку глави Державної фіскальної інспекції

Глава Державної фіскальної служби Ігор Білоус просить прем'єра Арсенія Яценюка про відставку.

"Арсеній Петрович, якщо ви дозволите, я б хотів скласти повноваження голови Фіскальної служби і на ваш розсуд щоб уряд прийняв рішення про проведення професійного відбору тієї людини, яка гідно очолить цю службу і продовжить ті реформи, які напрацьовані", - заявив Білоус на засіданні уряду в понеділок.

Кабмін прийняв цю відставку, заявив прем'єр Арсеній Яценюк  і доручив міністру фінансів провести впродовж 2 тижнів конкурс на посаду голови ДФС.

Крім того, за результатами службової перевірки керівництва Державної фіскальної служби звільнив першого заступника голови Служби Володимира Хоменка та заступника її голови Анатолія Макаренка, заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Уряд за результатами службового розслідування ухвалює рішення про звільнення першого заступника керівника Державної фіскальної служби, керівника податкової міліції пана Хоменка і про звільнення заступника керівника Державної фіскальної служби, відповідального за митницю, пана Макаренка". - сказав він.

Прем'єр пообіцяв провести кадрові чистки за всіма підрозділами ДФС.

Яценюк також попросив генпрокуратуру перевірити звинувачення в корупції на адресу уряду з боку усуненого з посади глави Державної фіскальної інспекції Миколи Гордієнка.

"Я звернувся сьогодні до Генерального прокурора України з тим, щоб Генеральна прокуратура почала розслідування звинувачень відстороненого керівника державної фінансової інспекції за всіма пунктами таких звинувачень, які були висловлені проти уряду", - сказав прем'єр на засіданні уряду в понеділок.

Раніше Яценюк розпорядився розпочати службове розслідування проти керівництва Фіскальної служби і відсторонити його від виконання обов'язків. Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом можливого отримання службовцями Державної фіскальної служби неправомірної вигоди під час розмитнення товарів на кордоні.

У повідомленні уточнюється, що причиною провадження стала сфотографована журналістами переписка депутата від "Економічного розвитку" Віталія Хомутинніка і губернатора Одеської області Ігоря Палиці, у якій вони обговорювали суми поборів та видатків на митниці.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: