Мінагрополітики стабілізує ціни на борошно та цукор

У Міністерстві аграрної політики обіцяють державні інтервенції для стабілізації вартості цукру та борошна.

Про це сьогодні, 27 березня, на брифінгу під час робочої поїздки в Львівській області повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

«Інтервенції здійснюються. Ми трішки не встигли з цукром, але ціни на нього й так знизилися, навіть без інтервенції. Втім, все одно подали на затвердження Кабміну розпорядження про нові ціни на цукор. Думаю, що протягом найближчих тижнів там приймуть рішення. Відтак надалі ми впливатимемо в щоденному режимі через Аграрний фонд», - зазначив він.

Водночас Володимир Лапа додав, що також здійснюється інтервенція борошна, але вона робиться за цінами ближчими до ринкових, щоб унеможливити їхнє подальше зростання.

«Два тижні тому ціна на борошно оптом піднялася до 8 грн. Аграрний фонд розуміє, що адекватна ринкова вартість становить 6-6,3 грн за кілограм, і за такими цінами проводив інтервенцію. І нині ціни на всьому ринку опускаються. Думаємо, що вони впадуть до 6 грн за кілограм борошна, і до 10,5-11 грн за кілограм цукру», - зазначив заступник міністра аграрної політики.

Щодо ціни на цукор, то він наголосив: «Ще не означає, що за такою ціною здійснюватиметься продаж. Ми ще консультуватимемося з вітчизняними виробниками цукрових буряків та цукру...Знаходитимемо той рівень цін, який гарантуватиме беззбиткове виробництво буряків. За нашими підрахунками для цього ціна мала б становити 12-14 грн за кілограм цукру».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: