На Львівській залізниці розпочали підготовку до літніх приміських перевезень (відео)

З метою підготовки моторвагонного рухомого складу на літніх пасажирських перевезень, з 3 до 15 квітня цього року на Львівській залізниці проведуть комісійний огляд рухомого складу. Повідомив кореспондент Дивись.Інфо з місця подій

Залізничники намагатимуться в умовах браку запчастин та недофінансування покращити технічний стан поїздів, заплановано провести ряд робіт з оздоровлення та оновлення окремих вузлів та агрегаті вагонів електро- та дизель-поїздів.

За словами начальника служби приміських пасажирських перевезень Львівської залізниці Володимира Вороного, на сьогодні в експлуатації служби приміських пасажирських перевезень Львівської залізниці є 80 поїздів в тому числі 41 електропоїзд.

«Сьогодні в експлуатації служби приміських пасажирських перевезень Львівської залізниці є 80 поїздів в тому числі 41 електропоїзд, 37 дизельних поїздів та 2 рейкових автобуси. Зараз приміські перевезення здійснюються в умовах гострої нестачі фінансових ресурсів та спеціалізованого рухомого складу. Середній знос дизель-поїздів становить 95%, електропоїздів – 85%. Орієнтована вартість одного нового дизель чи електропоїзда становить більше 100 млн. грн. Тому у таких складних умовах залізниця змушена постійно витрачати додаткові кошти на усунення пошкоджень рухомого складу сторонніми особами. Побиття вікон, викрадання внутрішньо салонного обладнання, розфарбування вагонів, адже кожен такий випадок призводить до окремих витрат і без того обмежених ресурсів», – розповів Володимир Вороний.

Начальник моторвагонного депо Львів Андрій Груник наголосив, що на сьогодні основною проблемою залишається відсутність централізованого матеріально-технічного забезпечення моторвагонних депо, а такий стан справ ставить під загрозу як можливість належної підготовки рухомого складу до літніх пасажирських перевезень, так і якісне виконання поточних ремонтів і технічного обслуговування.

Додамо, що уже за перший квартал 2015 року зафіксовано 17 випадків неправомірних дій сторонніх осіб у господарстві приміських пасажирських перевезень Львівської залізниці. Збитки від них становлять близько 245 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: