У Львівській області відбувся «круглий стіл» на тему безпеки пасажирських перевезень (фото, відео)

В управлінні Державтоінспекції Львівщини відбувся «круглий стіл» з керівниками підприємств-перевізників. До обговорення долучилися представники управління Укртрансінспекції, Департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської обласної державної адміністрації, а також громадські активісти.

Т.в.о. начальника УДАІ Львівщини, капітан міліції Ярослав Мокринський розповів присутнім про резонансні автопригоди, що сталися за участю пасажирського транспорту та наголосив на основних причинах таких ДТП.

Він зауважив: з початку року з вини водіїв автобусів на Львівщині відбулось 6 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких травмувалися 9 людей. Найчастіше, за словами правоохоронця, такі випадки стаються через те, що водії відволікаються під час руху – перераховують гроші або ж розмовляють по мобільному телефону.

«Для забезпечення безпеки пасажирських перевезень працівники ДАІ постійно проводять відповідні профілактичні заходи, під час яких виявляють порушення Правил дорожнього руху водіями автобусів. Цьогоріч правоохоронці вже викрили 125 таких випадки», - розповів т.в.о. начальника УДАІ області, капітан міліції Ярослав Мокринський.

4 5

Як правило, водії відхиляються від визначеного маршруту, перевозять пасажирів понад норму, порушують правила зупинки та стоянки. Також правоохоронці зафіксували 25 фактів керування технічно-несправними автобусами та 2 випадки, коли водії «маршруток» були у стані алкогольного сп’яніння.

Представник управління Укртрансінспекції у Львівській області звернув увагу на необхідності ретельного контролю за технічним станом автобусів, проведенні обов’язкових медичних оглядів водіїв перед виїздом на маршрут та додаткових інструктажів з безпеки дорожнього руху.

Під час наради також йшлося про організацію перевезень дітей у період шкільних канікул. Зокрема, представникам автогосподарств нагадали про вимоги законодавства у цій сфері.

Прес-служба управління ДАІ у Львівській області

Відео Ростислав ВАСЮТА, Дивись. Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: