Олександр Кава: Львів, мабуть, займає одне з останніх міст щодо інфраструктури тролейбусного господарства (фото)

У своєму «Фейсбуку» радник міністра інфраструктури Олександр Кава звернувся до міського голови Львова Андрія Садового із проханням пришвидшити добудову тролейбусного маршруту №13 до центру міста і розкритикував його роботу в плані розвитку електротранспорту.

У своєму пості, адресованому депутату Верховної Ради від «Самопомочі» Сергію Кіралю Олександр Кава написав:

«Сергію, буду вдячний, якщо вплинеш на Садового у питання як найшвидшого виконання обіцянки по продовженню тролейбусної лінії по проспекту Свободи. Тисячі мешканців північної частини Львова будуть вдячні за цей крок. Тим більше, що терміни, обіцяні керівництвом міста за даним проектом уже двічі пропущені. Початково обіцяли до кінця 2014 року, а потім до квітня 2015 року. На дворі уже середина квітня 2015 року – обіцяну пере містянами слід виконувати!»

Олександр Кава так прокоментував роботу команди Андрія Івановича Садового в царині розвитку електротранспорту:

– За 9 років перебування у владі міста Садового можна багато чого зробити. Але за цей період у Львові було списано 63 тролейбуси. А нових з’явилося лише 26, із яких 12 – вживані із Чехії. Примітно, що частина вживаних тролейбусів були старішими, а ніж раніше списані у Львові. Це все безперечно відбилося на рівні обслуговування мешканців Львова і багато чисельних туристів Вашого гарного міста. Зараз у Львові усього 62 робочих тролейбуси. Для порівняння, у значно менших за кількістю жителів містах України ситуація інша. Наприклад, у Тернополі, який втричі менший за Львів – 60 тролейбусів. У Вінниці – 170 тролейбусів, у Хмельницькому – 90, Полтава – 60, Кременчук – 63, Чернівці – 81, Рівне – 80… Усі перелічені міста України працювали у такому ж правовому полі, як і Львів усі ці роки. А фінансові можливості цих міст значно менші, а ніж у 800-тисячного Львова.

Коментарі Сергія Кіраля і ще одного представника «Самопомочі» - міського чиновника Антона Шишкіна – відомого лобіста електронного квитка (причому конкретної фірми) були просто жалюгідними. «Плач Ярославни» у виконанні пана Кіраля виглядав так:

- Девять років пішли на хоча б якесь відновлення і реконструкцію базової інфраструктури, запуск власного виробництва трамваїв і тролейбусів в умовах повної централізації і жодної підтримки із боку держави. Дев’ять років ми виживали, брали кредити, щоб не розвалилося…

Цим коментарем колишній чиновник Садового показав свою повну некомпетентність, на що і вказав пан радник міністра:

- У Львові виробництво тролейбусів (на ЛАЗі) розпочато задовго до приходу Садового у мерію. Перший тролейбус за часи незалежності у Львові виготовлено іще в далекому 1992 році. За станом базової інфраструктури тролейбусного господарства Львів певно обіймає одне із останніх міст в Україні. На превеликий жаль.

Після такої оцінки у пана Кіраля вирвався крик душі (обмовка по Фрейду):

- Сашко, не знецінюй, ти ж знаєш про що я … (Не псуй імідж Андрію Івановичу)…

Після того, як Кіраль сів у калошу на захист Садового встав Антон Шишкін, який почав скиглити відверту нісенітницю:

- Ви маєте рацію. Кількість тролейбусів у Львові низька. Проте для порівняння підійміть бюджет тої ж Вінниці і подивіться, як систематичного на реконструкцію тролейбусів там виділяють гроші… (Ніби не від Садового залежить виділення коштів у Львові? – коментар Дивись. інфо)

На це Олександр Кава резонно відповів:

– У Львові не приділяли достатньо уваги тролейбусному сполученню. Вінниця є чудовим прикладом, коли при незначних бюджетних можливостях керівництво міста створила транспорту систему європейського зразка. Бюджетні можливості Львова і Вінниці годі порівнювати. Розвиток міського транспорту в першу чергу є віддзеркаленням пріоритетів міської влади…

4 5 Ksiral

Troleybus-583_1

Troleybus-583_1

Troleybus-583_salon

Troleybus-583_salon

Troleybus-583_salon_2

Troleybus-583_salon_2

Провели встречу с европейскими банками - ЕБРР и ЕИБ - по вопросам финансирования проектов обновления парка и строительст...

Posted by Alex Kava on 9 квітня 2015 р.

Антон ЛЯГУШКІН для Дивись. Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: