Військовий "кіборг" залишився без допомоги держави (відео)

Держава не поспішає виконувати те, що наобіцяла солдатам. Гроші за війну так і не заплатила, навіть кілька сотень гривень до них не завжди доходять. Та попри це, деякі солдати готові повернутися на фронт, бо роблять це не за гроші.

Вони такі, як кіборг В`ячесав Зайцев. Нині він вдома, і хто б міг подумати, що  цей власник ордена за мужність у мирному житті насправді екскурсовод і завідувач бібліотеки.

За його плечима гранатометника 79-ї бригади В’ячеслава Зайцева липневий вихід з оточення поблизу Ізвариного, дві осінні ротації у донецькому аеропорту та зимові бої під Дебальцевим.

Славко фаховий історик, археолог та науковий працівник Національного заповідника Хортиця. Після року на війні, куди потрапив за мобілізацією, тепер, каже, треба наново згадувати як правити екскурсії музеєм.

А поки пристосовується до життя без війни дедалі частіше доводиться думати про те як держава нехтує своїми захисниками. Після майже року на передовій, двох скалкових поранень та ордена за мужність – чоловік так і не дочекався обіцяних Президентом ані бойових (по тисячі гривень за день у бою), ані оздоровчих грошей. Така сама ситуація і з усіма його побратими. Пообіцяли лише 700 гривень дембельських. Та й ті ніяк не виплатять.

Отримати свої кревні за 10 бойових днів у лютому та компенсацію за 2 поранення Славко майже не сподівається. Та попри це, ладен будь-якої миті полишити вдома дружину й трирічну донечку, та знову взяти до рук зброю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: