Жовква нарощує темпи модернізації комунальної котельні та району (відео)

Сьогодні, 17 квітня, у Жовкві відбулась зустріч демонстраційного проекту, що співфінансується Європейським Союзом в рамках програми "Демонстраційні проекти Угоди мерів". Про це повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Головною метою конференції було обговорення виконання демонстраційного проекту «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється»

Проект стартував 1 квітня 2015 року та триватиме 3 роки – до 31 березня 2018 року. Проект досягне суттєвого скорочення викидів парникових газів у місті за рахунок впровадження енергоефективних технологій, використання відновлювальних видів палива та формування енергоощадної поведінки у жителів міста.

«Наше місто подолало уже довгий шлях у напрямку політики енергоефективності. У нас вже є готовий план дій зі сталого енергетичного розвитку міста Жовква, у якому розроблений комплекс заходів у житловій, комунальній, промисловій, транспортній та бюджетній сферах, також є напрацювання щодо реального стану будівель та необхідних закладів щодо їх модернізації. Але це лише початок шляху, тому ми зобов’язані не просто виконати цей проект, а й перевиконати його. Адже від цього залежить не лише якість життя у місті, а й наш авторитет перед Євросоюзом та іншими міжнародними структурами, а саме їх бажання й надалі працювати з нами», – розповів Жовківський міський голова Петро Вихопень.

Загальний бюджет проекту з енергоефективності у м. Жовкві становить 840 тисяч євро і окрім коштів Європейського союзу (сума гранту становить 688 тис. євро), для його реалізації будуть мобілізовані кошти міського бюджету. За реалізацією проекту відповідає Жовківська міська рада, яка є головним і єдиним бенефіціаром проекту.

В рамках проекту вже модернізовано дитячий навчальний заклад і комунальну котельню, в майбутньому розпочнуть заміну тепломережі від котельні та встановлення індивідуальних теплових пунктів у двох багатоповерхових житлових будівлях.

Також проектна діяльність передбачає активне інформування та навчання мешканців міста з питань енергоефективної модернізації та експлуатації їх приватних будівель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: