Ніколи не передчував, що нас чекає війна, – Жадан

«У мене ніколи не було відчуття того, що нас чекає війна», – про це під час презентації у Львові своєї нової збірки заявив відомий український письменник Сергій Жадан, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

«Швидше навпаки…Я завжди був переконаний, що її в нас не буде, що нам вистачить розуму, витримки цього не допустити», – пояснив поет.

За його словами, нині життя в Україні має тривати з врахуванням того, що війна триває також. І додав, що це ще не означає, що потрібно впадати в зневіру, страх, істерику¸просто не можна забувати про те, що щодня гинуть українці.

«Мені здається цей баланс нині дозволяє багато кому нормально жити, діяти, допомагати іншим», – констатував Сергій Жадан.

На питання про те, хто, на переконання письменника, є патріотом, він відповів: «Мені здається, патріот – це людина, яка ніколи сама себе не назве патріотом. Якщо вона починає сама себе так називати, очевидно, щось не дуже добре з її патріотизмом. Я вважаю, що це такі речі, які не потрібно декларувати. Просто треба щось робити, займатися своєю справою, це і є найкращим виявом патріотизму».

Нагадаємо, 16 квітня у Львівському національному університеті ім.І.Франка відбулась презентація нової поетичної збірки Сергія Жадана.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: