Кравчук закликав Порошенка сісти за стіл переговорів з Путіним (відео)

Про це сьогодні, 22 квітня, у стінах Львівській політехніки розповів перший президент Незалежної України Леонід Кравчук, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За його словами, Президент України Петро Порошенко повинен постійно закликати главу РФ Володимира Путіна до переговорів, бо лише таким чином можна розв’язати теперішній конфлікт на Донбасі.

«Я переконаний, що Порошенко повинен постійно запрошувати Путіна на переговори, наполягати на цьому, проявляти виняткову активність і жорсткість позиції. Весь час йому нагадувати, що потрібно сісти за стіл переговорів, тому що тільки ми, Україна і Росія, можемо реально вирішити це питання, яке торкається безпосередньо України», - сказав Леонід Кравчук.

Також Леонід Кравчук додав, що єдиним шляхом розв’язання ситуації на Сході України є повернення до формату Будапештського меморандуму, відповідно до якого Україна в обмін на відмову від ядерного статусу отримала гарантії безпеки.

«Мінський формат не є історично визначальним ні для України, ні для міжнародної дипломатії, адже угоди в Мінську були досягнені під впливом Росії, метою якої було отримати «дрібніший документ, яким можна нехтувати. Зараз нам потрібно спільними зусиллями повернутися до формату Будапештського меморандуму, іншого шляху я не бачу», - зазначив Леонід Кравчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: