«Slavik’s Fashion» - найстильніший бездомний України (відео)

Сьогодні, 22 квітня, в львівській галерея «Дзиґа» відбулось відкриття проекту Юрка Дячишина «Slavik’s Fashion». Повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

«Slavik’s Fashion» це цикл фотографій, які демонструють незвичайну колекцію вуличної моди бездомного дивака Славіка який майже ніколи не вдягається в той самий одяг двічі.
Більше 100 портретів були зроблені під час випадкових зустрічей на вулицях Львова протягом двох років (2011-2013рр.)

За словами фотографа Юрка Дячишина, Славіку – 55 років, і, не зважаючи на складне життя бездомного, йому вдається самовиражатися та дивувати всіх оточуючих. Не зважаючи на похмуре перше враження багатьох, хто його зустрів, він не є алкоголіком, хоча любить випити пива. Він також не тягає сумок, не порпається в смітниках і не живе з циганами, які його цураються. Славік, який є трохи божевільним, ніколи не вдягається в одний і той самий одяг двічі, що є дуже дивним як для волоцюги, – розповів фотограф.

Дячишин декілька разів перетинався з Славіком на вулицях Львова, аж поки не вирішив фотографувати його в його численних образах. Після цього бездомний почав ставитися до нього, як до друга: не зважаючи на те, що з ним було неможливо домовитись про яку-небудь зустріч, чи дізнатись, де він живе (своє місце він тримає у великому секреті) – фотограф та Славік просто знаходили один одного час від часу.

«Останній раз я бачив його ще у січні 2013 року, сподіваюся з ним все добре і він, як і раніше, одного прекрасного дня несподівано з’явиться в мене за спиною і скаже: е-е-е дружижче де ти пропадав?», – каже Юрко Дячишин.

Додамо, що фотографії Славіка стали всесвітньо популярними: про нього писали британські, американські, грецькі, в’єтнамські, тайські, мексиканські та інші ЗМІ.

Також на виставці буде показано другу частину проекту Slavik's Fashion, проект Slavik Super Star.
(Slavik Super Star серія колажів виготовлених вручну на основі обкладинок глянцевих журналів і портретів Славіка.)

Проект Юрка Дячишина «Slavik’s Fashion» буде триватиме до 13 травня 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: