Чорновола ототожнили з донбаськими сепаратистами (відео)

У Львові під час дискусії на тему «Де був би В’ячеслав Чорновіл у 2015 році: при владі чи в тюрмі?» політика порівняли з сепаратистами Донбасу. Про це з місця події інформує кореспондент Дивись.Інфо.

Як зауважив керівник «Інституту Західно-Українських студій» Олег Хавич, за останній рік, зокрема, через події на Сході, українська влада стає все більше схожа на радянську тоталітарну.

«Так само, як радянська влада переслідувала дисидентів, зараз людей арештовують, і це часто відбувається під надуманими приводами. Щоб говорити про це не просто гаслами, я нагадаю, що В’ячеслав Чорновіл був сепаратистом. Він вимагав сепарації України від тоталітарного Радянського Союзу. Також він був федералістом: вимагав побудови нової незалежної України на федеративних засадах», – пояснив він.

Водночас Олег Хавич додав: «Сьогодні через звинувачення у сепаратизмі, федералізмі так само арештовують журналістів, (Чорновіл у радянські часи був насамперед журналістом). Вважаю, що нічого хорошого в цьому нема…».

Своєю чергою журналіст та адвокат Тетяна Монтян заявила про те, що поняття зради Батьківщині є дуже суб’єктивним.

«Те, що з точки зору однієї людини є зрадою, з точки зору іншої – прояв великої любові до батьківщини», – пояснила вона.

На її переконання, події на Майдані не є проявом любові до батьківщини. «Я вважаю, що ті, хто завів людей на Майдан і влаштував розвал України, якраз і є зрадниками», – резюмувала Тетяна Монтян.

«Зрада Батьківщини – дуже суб’єктивна річ, підтягнути під це можна що завгодно. Можна і Чорновола звинувачувати в тому, як він міг розвалювати Радянський Союз», – зазначила вона.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: