На Львівщині розпочали реформу місцевого самоврядування (фоторепортаж, відео)

У четвер, 23 квітня, під час засідання колегії Львівської обласної державної адміністрації обговорили Закон України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" і Методику формування спроможних територіальних громад. Районні міжвідомчі координаційні комісії з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади отримали доручення до 15 травня цього року подати до обласної міжвідомчої координаційної комісії перспективні плани об’єднання економічно спроможних територіальних громад районів.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що ніхто згори не вказуватиме, як об'єднуватися місцевим громадам.

"Ми не повинні щось штучно створювати, таке об'єднання має бути фінансово спроможним, економічно доцільним і комфортним для людей. Тоді воно буде життєздатне", - підкреслив Олег Синютка.

DSC_5084

Доповідаючи під час Колегії, заступник організаційного відділу апарату облдержадміністрації Степан Панюца зазначив, що чинному адміністративно-територіальному устрою притаманні неупорядкованість, неефективність, суперечливість, надмірна централізованість і відірваність від потреб громадян. Тому реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні є надзвичайно своєчасною та актуальною.

DSC_5119

Детальніше ознайомитися з презентацією “Удосконалення системи місцевого самоврядування” можна за цими посиланнями:

- адмінреформа;

- Тартаків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: