Головою фіскальної служби може стати Мокляк або Насиров, - експерт

З дванадцяти кандидатів на посаду голови Державної фіскальної служби рада з питань відбору кандидатів реально буде вибирати з трьох-чотирьох

Такої думки дотримується головний редактор порталу "Деньги" Олександр Крамаренко, повідомляє Еспресо.TV.

На думку експерта, трьома основними фіналістами стануть Максим Мокляк, Роман Насиров і Оксана Продан. Шанси М.Мокляка він оцінює як досить високі.

“Високі, якщо бачити в ньому не першу особу, а одного з провідних заступників голови ДФС, такого технократа, який буде тримати свою ділянку. Тому що від фіскального відомства зараз чекають надходжень до бюджетів усіх рівнів, а також до соцфондів і Пенсійного фонду. Адже, на жаль, на час податкових реформ податкових канікул не передбачено”, - зазначив експерт.

Між тим, він називає основні ризики Мокляка: “А ось очолити ДФС Мокляк навряд чи зможе. Рівень корумпованості апарату ДФС все ще високий — це і було причиною відставки попереднього керівництва, вчорашніх босів Мокляка. Претензії з цього приводу до відомства — колосальні. Що, на мій погляд, звужує перспективи нинішнього в.о. глави відомства втратити цю саму приставку “в.о.”.

Також Крамаренко високо оцінює і позиції Насирова, найсильніший аргумент якого — причетність до розробки нині діючого податкового законодавства.

“Роман Насиров має найсильніший аргумент у свою користь — фактично, він є конструктором того податкового законодавства, яке діє зараз в Україні. Саме він координував податкову реформу-2014. І несе за неї відповідальність. Кому, як не йому, нести відповідальність за її реалізацію? Досвід в інвестиційному банкінгу — це для нього великий плюс, так як я абсолютно впевнений, що до складу вищого керівництва ДФС на цей раз неодмінно рекрутують іноземців, не пов’язаних з українською корупцією”, - наголосив він.

Разом з тим, висловлює думку Крамаренко, Продан, швидше, має шанси очолити Комітет Верховної Ради з податкової та митної політики, ніж саме фіскальне відомство.

“Ця позиція, на мою думку, більшою мірою відповідає її досвіду громадського діяча і підприємця”, — написав експерт у своїй редакторській колонці.

Нагадаємо, обговорення кандидатів на посаду голови Державної фіскальної служби України було перенесено з 23 на 30 квітня. Як відомо, Мінфін відібрав 12 кандидатів на посаду голови Державної фіскальної служби для фінального етапу відбору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: