Старий будинок на вулиці Степанівни продовжує руйнуватися (відео)

Вчора 21 травня близько 01:00 год. у Львові на вул. О. Степанівни, 12 у 3-поверховому 11-квартирному житловому будинку мешканцями зафіксовано прогресування тріщин в квартирах №1, 5, 9, на сходових маршах та на фасаді будинку (пошкоджено раніше встановлені маяки). Поруч з будинком проводиться будівництво компанією «Ріел».

У зв’язку з цими подіями директор будівельної фірми «Ріел» Ростислав Мельник повідомив, що всі завданні збитки будуть відшкодовані мешканцям, повідомляє кореспондент Дивись Інфо.

«Всі львівські експерти і технологи будівництва говорять, що це є форс-мажорний випадок, який не можливо було при проектуванні передбачити. Ми пройшли всі процедури, узгодження і  дослідження, але, на жаль, у процесі будівництва виникли такі наслідки. Тому ми за свій кошт все відшкодуємо, яке завдало будівництво, мешканців забезпечимо житлом, а через 2 тижні будемо підшукувати квартири для жителів, під час якого будуть проводити будівництво. В першу чергу, підсилять фундамент спеціальним тампонажним цементом. Також тут є працівники міліції, щоб не виникло крадіжок з квартир», - розповів Ростислав Мельник.

Додамо, що за результатами висновків експертів, під час будівництва було виявлено декілька джерел.

Мешканцям будинку було запропоновано тимчасово відселитись до готелю «Турист». Однак жителі пошкодженого будинку письмово відмовились від переселення до готелю. Лише двоє мешканців квартир №5 і стільки ж – квартири №9 – тимчасово переїхали до родичів – хоч газопостачання до будинку припинено.

Юрій ШУМАК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: