Львівські науковці написали звернення до Гройсмана, аби надати особливий статус Львову

22 травня 2015 року в м. Львові відбулась регіональна-практична конференція «Особливий статус Львова: регіональна самоіндетифікація і європейська самостійність» повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

В процесі пленарного засідання розглянули питання про конституційну можливість та практичну доцільність надання Львівській області особливого статусу.

Учасники конференції вважають, що Львівська громада готова не лише прийняти широкі владні повноваження, але й нести всю повноту відповідальності за їх реалізацію і втілення у життя. Також науковці звернулися із закликом до керівництва Львівської області підтримати таку ініціативу і спрямувати зусилля на вирішення питання щодо надання регіону особливого статусу, спочатку у формі пілотного проекту загальнодержавного значення.

Зазначимо, що учасники написали лист-звернення до голови Конституційної комісії при Президентові України Володимира Гройсмана з проханням розглянути пропозиції по вивченню законодавчих можливостей внесення змін до Конституції України в частині надання особливого статусу Львівському регіонові з перспективою укладення Договору про розподіл повноважень між Львівським регіоном з особливим статусом і центральною державною владою в наступних можливих галузях, а саме: фінанси, земельні питання і екологія.

11358637_725345334243010_900408261_n

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: