У Львові згадують народного артиста України Ігоря Білозіра (фото)

28 травня на ТРК «Львів» відбулася прес-конференція з нагоди проголошення Року Ігоря Білозіра на Львівщині та демонстрації фільму «Під крилом ангела», створеного групою львівських митців під керівництвом головного режисера Львівського телебачення Мирослава Мединського у співавторстві з режисером Лесею Рибінською. У фільмі показано шлях до слави, життя і драму великого співака. Використано архівні фотографії, спогади друзів, поетів. З відеострічки дізнаємося про секрети творчої лабораторії митця, його життя в часи тоталітарного режиму, в також творчий метод, завдяки якому він створив безсмертні пісенні шедеври. Тому ще й досі деякі пісні Ігоря вважають народними, повідомила Дивись Інфо прес-служба ТРК "Львів".

У процесі підготовки кінострічки використано архіви телебачення. На презентації фільму були присутні: поети-піснярі Богдан Стельмах, Петро Запотічний, Олесь Дяк, музиканти ВІА «Ватра» Юрій Кедринський, Андрій Береза, Андрій Кучерепа, Богдан Стефура, Марта Лозинська, автори та режисери фільму – Леся Рибінська, Мирослав Мединський, Михайло Хвойницький, Олег Климович, Зеник Левковський.

Після прес-конференції ТРК «Львів» о 14:15 у прямому ефірі транслюватиме програму «SMС», приурочену пам’яті народного артиста України Ігоря Білозіра. У передачі братимуть участь поет Петро Запотічний, ватрівчани Юрій Кедринський, Марта Лозинська, Зеновій Левковський, а також тернопільський музикант Михайло Маслій. Співаки вшановуватимуть памкомпозитора.

20150528_114157 20150528_121642 20150528_121658 20150528_121805

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: