В Україні орудує мафія Яценюка, - нардеп

«Є всі підстави вважати, що в Україні сформована мафія Яценюка», – про це сьогодні, 29 травня, під час прес-конференції у Львові заявив народний депутат, представник профспілок у Верховній Раді та перший заступник голови комітету ВРУ з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

За його словами, вимоги, які висувалися на Майдані, не реалізували навіть на 10%.  «Системна люстрація – це швидше косметичні дії, імітація, адже вона не торкнулася найвищих ланок. Замість реформ маємо фінансову піраміду. Коли прем’єру зручно брати гроші в борг і повертати попередні кредити, потім знову брати і віддавати вже свої. Маємо ситуацію, коли і далі процвітає політична корупція, коли в кабінеті голови Верховної Ради та інших домовляються про майбутнє країни», – наголосив нардеп.

Також він наголосив на тому, що при уряді далі продовжують діяти старі корупційні схеми, які були згенеровані ще Януковичем. «Тепер, – каже Сергій Каплін, їх очолили вже нові постмайданівські лідери, які самі себе попризначали міністрами і прем’єрами».

Як він зауважив, робоча група з перевірки інформації про корупцію в уряді довела, є всі підстави вважати, що в Україні сформована мафія Яценюка.

«Це мафія з числа вчорашніх бізнес-партнерів, друзів дитинства прем’єра, вчорашніх співзасновників політичних проектів, їхніх спонсорів, родичів та земляків, які курують найбільш потужні корупційні схеми», – пояснив Сергій Каплін.

«Можна стверджувати, що частина роботи прем’єра спрямована на те, щоби віддати борги тим, хто спонсорував його політичну силу на попередніх парламентських виборах. Таких є двоє – Коломойський та Ахметов», – резюмував він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: