На Львівщині до 12 червня відбудуться громадські слухання щодо «добровільного об’єднання»

Обласні обранці взяли до відома проект Перспективного плану об'єднання територіальних громад, запропонований Львівською облдержадміністрацією. За відповідне рішення сьогодні, 2 червня, на засіданні сесії Львівської облради, проголосували 78 депутатів, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Згідно з рішенням сільські, селищні, міські та районні ради повинні організувати громадські слухання цього проекту та до 12 червня подати пропозиції для узагальнення у Львівську ОДА. Після цього вже доопрацьований Перспективний план об'єднання територіальних громад буде винесено на розгляд другого пленарного засідання сесії обласної ради, яке заплановане на 16 червня.

Під час обговорення депутати погодились, що реформа є необхідною для забезпечення належного рівня життя громад.

Як розповів перший заступник голови ОДА Ростислав Замлинський, територіальна реформа дозволить місцевим громадам одержати чималий фінансовий ресурс. Зокрема, Львівщина може отримати від держави три мільярди гривень для розвитку. Окрім цього, до розпорядження громад відійде й значний земельний ресурс – це додатково понад 190 тис. гектарів землі, що перебувають за межами рад.

"Запропонований Перспективний план передбачає створення 140 спроможних  територіальних громад, а також збільшення центрів розвитку, що стимулюватиме економічний ріст територій", - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: