На вулиці Дорошенка збудують першу у Львові «зелену зупинку» (фото)

Ініціативна група молодих людей, що працює в напрямі збереження природи міста конкурсу молодіжних проектів lviv Young Project розробляє проект реконструкції зупинки на вулиці Дорошенка (біля проїзду Крива Липа). Зараз активісти починають збирати дозволи на будівництво та працюють над технічними моментами.

Про це сьогодні, 4 червня, під час прес-конференції розповіла координатор проектної групи «Зелена Зупинка» Анастасія Рудич, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

За словами Анастасії Рудич, метою цього проекту є кроком до боротьби із зміною клімату та покращення добробуту для громади міста. Також проект покликаний популяризувати технології екологічного будівництва, адже це поштовх до створення зелених дахів на будівлях Львова.

«В рамках проекту виникла потреба створювати щось для збереження природи і розпочати певні кроки для боротьби зі зміною клімату, в світі такі технології поширені в багатьох країнах. Місце вибрали вул. Дорошенка, адже там найбільший потік людей. Ми вирішили не робити нову зупинку, а модернізувати теперішню. В Україні таких зелених зупинок, ще не існує. Озеленення буде служити львів’янам, як естетично так і екологічно», - розповіла Анастасія Рудич.

Зазначимо, що кошторис проекту складає близько 20 тис. грн.

Макет «Зеленої Зупинки»

IMG_20150604_112325IMG_20150604_112308

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: