На фестивалі у Зашкові відбудеться акустичний вечір пам’яті Кузьми Скрябіна (відео)

На Львівщині в рамках відзначення 124-ї річниці від дня народження полковника Євгена Коновальця 12-14 червня відбудеться фестиваль «Зашків – Земля героїв». Основна програма заходу відбудеться під дивізом «Інтелект та зброя», повідомили сьогодні, 8 червня, на прес-конференції організатори фестивалю, інформує кореспондент Дивись Інфо

Ідея фестивалю «Зашків – Земля Героїв» – матиме широкий зміст: буде сформована інтелектуальна локація, що пояснюватиме національно-визвольний рух та будівництво української державності, а також традиційно підняття бойового духу та патріотизму у молоді на прикладі державотворця і полковника Євгена Коновальця, популяризація війська, гуртування молоді та розбудова громадянського суспільства шляхом популяризації недержавних молодіжних громадських організацій.

Фестиваль планується провести у проекції з минулого в майбутнє – події за життя полковника Є. Коновальця повторюються сьогодні. Для молоді буде організовано вишкільний табір, силові спортивні тренування та змагання, участь представників добровольчих батальйонів, організації лекторіїв. Також передбачаються виступи відомих українських виконавців та музичних гуртів.

Фестиваль, як розповів начальник відділу молодіжної політики управління молоді та спорту обласної державної адміністрації Андрій Ковальський, відбувається уже дев’ятий рік поспіль. Минулого року через події на Сході проведення фестивалю було перенесено на серпень. Традиційно фестиваль декларується як безалкогольний та безтютюновий.

Зокрема, цього року під час фестивалю Академія сухопутних військ проведе військові навчання. Також у п'ятницю ввечері відбудеться акустичний вечір пам’яті Кузьми Скрябіна, - розповідає режисер фестивалю Уляна Мороз.

Також у суботу відбудеться традиційний велопробіг «Від Степана до Євгена», який розпочнеться о 10 годині біля пам’ятника Бандери у Львові.

Також відбудуться традиційна смолоскипна хода до Музею Коновальця у Зашкові, молитва та віче без партійних прапорів.

Крім того, на фестиваль приїде ведучий Андрій Куликов, який візьме участь у інтелектуальній дискусії про відповідальність працівників медіа за поширення інформації.

Неділя «Молимось за мир»: Служба Божа і молитва за всіх полеглих героїв та мир в Україні.

Під час фестивалю, каже співорганізатор Роман Брезіцький, будуть встановлені скриньки для збору коштів на допомогу армії, проте сам вхід на фестиваль буде безкоштовним.

Очікується, що участь у фестивалі візьмуть делегації із усіх районів Львівщини, а також із інших областей та з-за кордону.

Програма фестивалю «Зашків – земля героїв» 2015:

П’ятниця «Сила молоді»: на вас очікує форум молодіжних організацій. Під час форуму будуть розглянуті питання фандрейзингу у сфері ГО, громадські організації та влада, інші актуальні питання.

Також в п’ятницю відбудеться акустичний вечір пам’яті Кузьми «Скрябіна». Після того на гостей фестивалю очікує нічна Ватра та співання патріотичних пісень.

В суботу та п’ятницю на відвідувачів очікує футбол босоніж.

Субота «Інтелект та зброя»: на інтелектуальній сцені відбудуться інтелектуальні дискусії, світове кафе, лекторій із відомими журналістами, істориками, економістами, політиками, міжнародниками, які разом із молодіжною аудиторією будуть шукати відповіді на актуальні питання: «Роль молоді у будівництві Української державності».

На території сили відбудуться військові навчання від академії сухопутних військ, школа виживання, тренінг з домедичної допомоги від Медицини катастроф, силові майстер класи, волейбол, теренівки, квести.

Концерт на головній сцені розпочнеться о сьомій годині. Серед виконавців виступлять колективи Жовківського району, а також гурт «Мері» та «Кому вниз».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: