У Львові заклали пам'ятний знак жертвам тоталітарних режимів (фоторепортаж, відео)

8 червня у Львові в музеї «Тюрма на Лонцького» відбулося закладання пам’ятного знаку на місці спорудження Меморіалу пам’яті жертв тоталітарних режимів.

Передаючи львівській громаді документи на територію, на якій буде споруджено меморіал, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко наголосив: «Сьогодні, у нелегкі для України часи випробувань, особливо важливо пам’ятати сторінки історії. На цьому місці збереглася віра, народилася гідність та звитяга кожного українця. Пам’ятати і вшановувати своїх героїв – це запорука незнищенності нації».

Він підкреслив: «Ще рік тому беззбройні українці піднялися на боротьбу за свою волю з дерев’яними щитами у руках, а сьогодні тисячі патріотів, добровольців боронять рідну землю від новітнього московського агресора, який довго і злочинно планував знищити українство. Але йому це не вдалося і ніколи не вдасться».

Приймаючи від Служби безпеки такий безцінний дар, мер міста Львова Андрій Садовий подякував Валентину Наливайченку за послідовну позицію у відновленні історичної пам’яті.

Колишні українські політв’язні в СРСР Юрій Шухевич та Ігор Калинець, директор музею-меморіалу Руслан Забілий одностайно зауважили, що різні влади на українській землі змінювали одна одну, але їх завжди об’єднувало одне – прагнення позбавитись всього українського, знищити національну ідентичність нашого народу. За всіх часів головними в`язнями залишалися борці за незалежність України.

Учасники заходу також на Личаківському кладовищі вшанували пам'ять полеглих за Україну: січових стрільців, львів’ян, які загинули під час Революції гідності та в районі проведення АТО й поклали квіти до Меморіалу львівських орлят.

DSC_1209[1] DSC_1203[1] DSC_1188[1] DSC_1171[1]DSC_1170[1] DSC_1169[1] DSC_1168[1] DSC_1167[1]

Фото - прес-служба Львівської ОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: