Жоден тролейбус у Львові не обладнаний пристроєм живлення від акумулятора, - експерт

Чаплінському вказали на некомпетентність у питаннях містобудування і транспорту

Запровадження руху тролейбусів із живленням від акумуляторів на теперішній час неможливе для впровадження, оскільки жоден із існуючих тролейбусів таким пристроєм не обладнаний.

Про це у коментарі Дивись Інфо заявив голова ГО «Львів’яни за електротранспорт» Антон Лягушкін, коментуючи учорашню заяву головного архітектора Львова Юліана Чаплінського.

«Більше того, модернізувати тролейбуси таким чином неможливо. Оскільки на маршрутах №2, 7, 9, 10, 12 і 20 працювало більше половини всіх тролейбусів, що випускалися із депо на лінію, запровадження пропозицій пана Чаплінського потребуватиме мінімум 188,5 млн. грн. інвестицій на оновлення тролейбусів, що є нереальним, оскільки весь бюджет "Львівелектротрансу" складає 130 млн. грн», - каже Антон Лягушкін.

Він наголошує: «Ми важаємо, що ця пропозиція фактично спрямована на параліч громадського транспорту у центральній частині міста.

За словами Лягушкіна, ГО "Львів'яни за електротранспорт" в разі, якщо пан Чаплінський не відмовиться від своїх ідей, буде збирати підписи на захист тролейбусного сполучення і за відставку пана Чаплінського із посади головного архітектора у зв'язку із його некомпетентністю у питаннях містобудування і транспорту. Натомість ГО "Львів'яни за електротранспорт" буде пропонувати на посаду головного архітектора дизайнера Олександра Шутюка, який має досвід реалізації проектів із облаштування громадського простору та є фахівцем у сфері транспортних технологій

Нагадаємо, як повідомляла прес-служба ЛМР, Юліан Чаплінський учора заявив про те, на площі Юра «пропонувалось розглянути варіант зміни транспортної схеми в контексті звуженої дороги з 4-смугової до 2-смугової. Чому? Тому що 4-смугова вимагалась виключно для тролейбусів. І на сьогодні тривають розрахунки транспортників щодо того, чи це погіршить ситуацію, чи ні, маючи на гадці ідею влаштування на тому відрізку ділянки тролейбус із застосуванням акумуляторів. Кожен тролейбус цей акумулятор має і в депо заїжджає без контактної лінії»

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: