Студентів не задовільняє якість освіти, - Інна Совсун

Про це сьогодні, 12 червня, під час зустрічі зі студентами ЛНУ ім. І. Франка розповіла перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За словами Інни Совсун, що згідно із соціологічним опитуванням, студентів не задовольняє якість освіти, ніж декілька років тому.

«Студенти хочуть іншої якості освіти, тому потрібні якісь зміни. При реорганізації звичайного процесу освіти якість навчання неможливо змінити. Потрібно впорядкувати студентське навантаження, адже має бути не більше восьми дисциплін в семестрі, зараз студенти перевантажені десятьма-п’ятнадцятьма дисциплінами на семестр. Якщо ж українські виші погодяться піти на переформатування навчальних програм і скоротити кількість предметів і навантаження, то студентів це зробить більш підготовленими для виходу на ринок праці», - розповіла Інна Совсун.

Також під час зустрічі була піднята тема стосовно приєднання Львівської фінансової академії.

Інна Совсун наголосила, що це пов’язано з тим, що у ЛДФА присутня корупційна система, тому Кабмін прийняв розпорядження про реорганізацію фінансової академії, після чого навчальний заклад має стати одним із структурних підрозділів ЛНУ ім. І. Франка.

«Студенти продовжать навчатися на своїх спеціальностей, диплом ЛНУ ім. І. Франка тільки буде виграшом, адже на ринку праці він користується більшим інтересом», - сказала Інна Совсун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: