День Конституції України святкують лише 4% громадян (відео)

День Конституції в Україні не є популярним святом, його святкують лише 4% громадян. Цього року День Конституції збігся з Днем молоді. Тому святкування має вдатися.

Про це сьогодні,  24 червня, під час прес-конференція з нагоди відзначення Дня Конституції та Дня молоді, яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила організатор проекту «Молодіжний день Конституції» Анна Лозова, повідомляє Львівський прес-клуб.

Святкування 19-ої річниці Конституції України у Львові почнеться з урочистого покладання квітів 28 червня о 12.00 до пам’ятників В’ячеславу Чорноволу та Михайлу Грушевському.

- На цьому протокольні заходи завершаться. Цього року ми вперше відмовилися від формату урочистої академії в опері, враховуючи те, що в ній бере учать невелика кількість осіб, близько тисячі осіб. Краще віддати перевагу масовому святкуванню, - каже заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЛОДА Марія Вагіла.

За її словами, було проведено конкурс серед проектів від громадських організацій. І підтримано два проекти.

- Це – вистава «Код нації» від студентів четвертого курсу, постановники Юлія Біль, Анна Денисова та Юлія Пантелеймонова. У минулі роки ми бачили вистави «Пропала грамота», «Музи генія». Цього разу – «Код нації» - про становлення слов’янської культури, народження дівчинки-України, як символу народження державності в Україні. Вистава буде показана перед оперним театром о 18 годині 28 червня, - розказує балетмейстер, хореограф-постановник та керівник модерн-балету "Акверіас", доцент кафедри режисури та хореографії факультету культури і мистецтв ЛНУ імені Івана Франка Оксана Лань.

Другий проект реалізований Студентським Братством і відбудеться о 13.00 на площі біля оперного театру.

- Наш проект складається з двох частин – розважальної та просвітницької. Наша програма буде складатися з виступу молодих українських гуртів, театралізованої постановки сучасного театру «Інтро-груп», який створює виставу прямо на сцені: глядачі пропонують тему, а актори просто при них створюють спільну виставу.

Також будуть літературні патріотичні читання і вікторина на знання Конституції України та історичних фактів, - повідомила організатор проекту «Молодіжний день Конституції» Анна Лозова.

Для глядачів, які не полюбляють вуличні дійства, організатори святкування пропонують концерт у Львівській обласній філармонії 26 червня о 17.00.

- Участь у цьому проекті візьмуть Оксана Муха, Петро Радейко, хор «Гомін», вокальний дует «Бандурна розмова», інструментальний ансамбль «Високий замок». Це буде добра лірична патріотична українська пісня, на яку ми запрошуємо і запрошення можна отримати у департаменті культури за адресою: вулиця Винниченка, 14, - повідомила в.о. директора департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Мирослава Туркало.

Крім концертів, вистав та літературних читань у Львові буде квест.

- В ньому візьмуть учать 15 команд з районів області. Об 11.00 ми розпочнемо його у парку навпроти головного корпусу ЛНУ імені Івана Франка. Команди впродовж двох годин виконуватимуть завдання на патріотичну тематику. Основний наш акцент – на національно-патріотичне виховання, -  сказав начальник відділу молодіжної політики управління молоді і спорту ЛОДА Андрій Ковальський.

Також активну молодь закликають зголоситися до участі у вишкільних таборах у Зашкові, у тур та до велопробігу «Дорогою героїв». Докладну інформацію нададуть за телефонами у Львові 238-48-82

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: