Порошенко: Мені достатньо повноважень, що дає Конституція, просити більшого не маю наміру (відео)

Президент Петро Порошенко заявив, що йому, як главі держави, достатньо повноважень, які дає Конституція, "і просити більшого, як це робили президенти-попередники, я не маю наміру".

Про це Порошенко заявив  28 червня під час виступу перед випускниками Національного університету України "Києво-Могилянська академія".

"Нинішня форма правління - парламентсько-президентська, яка склалася, для України є оптимальною", - заявив Порошенко.

При цьому він зауважив, що парламентська модель для України зараз є проблематичною через агресію і потужну, тривалу військову загрозу проти України.

За словами Порошенка, протистояти таким викликам неможливо без президента – верховного головнокомандувача, який наділений достатніми обсягами повноважень.

"Мені достатньо того, що дає Конституція, і просити більшого, як це робили президенти-попередники, я не маю наміру", - заявив Порошенко.

Президент підкреслив, що реформування Конституції в рамках децентралізації не має жодного стосунку до федералізації країни.

"Децентралізація не означає ослаблення влади у таких питаннях як оборона, зовнішня політика, національна безпека, верховенство права, дотримання громадянських прав і свобод. І ця зміна до Конституції не має жодного стосунку до федералізації", - заявив президент.

Він зазначив, що "народ України шляхом Революції гідності чітко визначив, що авторитаризму в країні бути не повинно".

"Гіпертрофована влада президентів на пострадянському просторі стала прикметою авторитарності, а іноді й диктаторських режимів. І за межі цієї недемократичної резервації ми зробили рішучий і неминучий крок", - наголосив Порошенко

Також він висловив упевненість, що в країні вдасться провести реформи, "незважаючи на російську агресію, незважаючи на суб'єктивні та об'єктивні труднощі, на зусилля антиреформаторскої фронди, яку формує на наших очах корумпована бюрократія, олігархія, криміналітет і п'ята колона".

Як відомо, Конституційна комісія схвалила проект змін до Конституції щодо децентралізації.

Джерело відео - Радіо Свобода

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: