Львову набагато вигідніше закупити тролейбуси з Європи, аніж «Електрони», - Веремчук (відео)

Для Львова набагато доцільніше закупляти капітально відремонтовані тролейбуси із Європи, аніж викидати кошти на кілька тролейбусів виробництва «Електрон».

Про це під час термінового виїзного засідання транспортної комісії Львівської міської ради, яка відбулась 8 липня пізно ввечері у тролейбусному депо, повідомив журналістам голова депутатської групи «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук, повідомляє кореспондент Дивись Інфо

«Сьогодні ми переконались у тому, що набагато доцільніше закупляти капітально відремонтовані із Європи. Ці тролейбуси набагато дешевші, аніж нові тролейбус виробництва «Електрон»», - каже Валерій Веремчук.

Зазначимо, що новий тролейбус «Електрон» обходиться у приблизно п’ять мільйонів гривень.

«Перед тим, як виділяти кошти на закупівлю нових дорогих тролейбусів, потрібно виділяти великі кошти для ремонтної бази тролейбусного депо», - наголосив Валерій Веремчук.

Виїзне засідання транспортної комісії відбулось у зв’язку із тим, що у Львові з початку року згоріло уже два тролейбуси.

«Я думаю, що ми маємо підтримувати у першу чергу львів’ян, які повинні мати нормальні умови для проїзду у громадському транспорті. Три чи чотири тролейбуси не знімають проблему. Сьогодні у Львові експлуатуються 57 тролейбусів при потребі міста у 150 одиниць. Ми розуміємо, що якщо замість одного нового тролейбусу можемо закупити близько 10 вживаних європейських тролейбусів, то це буде набагато краще для міста і його жителів. А ціна тролейбусів національного виробника повинна бути лояльною для міського бюджету», - каже Валерій Веремчук.

Голова депутатської групи «Народний контроль» не боїться закидів у відмові депутатів підтримувати національного виробника і зазначає, що на розгляд комісій у Львівській міській раді уже надійшла пропозиція від керівництва міста щодо закупівлі п’яти нових тролейбусів виробництва «Електрон».

Загалом після огляду приміщень, ремонтної бази тролейбусного депо Валерій Веремчук відзначив, що має місце неефективне використання коштів, адже у працівників часто немає необхідних запчастин, щоб тролейбус, який поламався «поставити на ноги».

«Ми побачили, що є дуже багато проблем в управлінському та керівному складі «Львівелектротрансу» та тролейбусного депо зокрема», - каже депутат Львівської міської ради.

Детальніший звіт про ситуацію у тролейбусному депо читайте на Дивись Інфо трохи згодом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: