Експеримент реформи міліції у Самборі продовжуватиметься, - Аваков

Сьогодні, 17 липня, у Самборі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів нараду, на якій обговорили черговий етап реформ міліції. Головна теза, зазначає міністр, не втрачаючи управління – змінити якість.

«Є три місяці для того, щоб перейти від стану пострадянської міліції у творення нової поліції, від ситуації карати і «кришувати» до ситуації – служити і захищати, - каже Арсен Аваков, інформує кореспондент Дивись Інфо.

Оцінку ефективності реформи дають самі ж громадяни. Вже є перші результати роботи: в Києві, як тільки вийшла патрульна служба, кількість дзвінків від місцевих жителів збільшилась у 4 рази, в Хмельницькому – в 5, а в Самборі в 1,5. Це свідчить про те, що з’являється довіра народу до міліції.

«Ми готові цілою командою працювати в дуже інтенсивних умовах, щоб не підводити людей, - розповіла заступник глави МВС Ека Згуладзе, - Показати, що зміни можливі – це чудово, але підвести людей після того, як показали, що зміни можливі – це найгірше, що сьогодні можна зробити.»

Українські райвідділи перейдуть на реформу, яку вже практикують у Самборі. Міністерство внутрішніх справ визнало спільний проект Консультативної Місії Європейського Союзу та міліції Львівської області вдалим. Метою такого спільного проекту є створення міліції швидкого реагування. Голова відділу регіональних питань КМЄС Удо Моллер зазначає, що оперативне реагування за європейськими стандартами – 5-7 хвилин.

«Повернути довіру до народу – це основна суть даної реформи. Бути більш професійними, збільшити рівень професійності у відповідності до європейських стандартів і збільшити ефективність самого врядування, - каже Удо Моллер.

У міськвідділі міліції Самбора було створено 4 групи швидкого реагування. Їх забезпечили відповідними автомобілями, засобами захисту і зв’язку. Міськвідділ буде працювати так, як працював до того. До моделі цієї реформи також під’їдають три прилеглі райони – Старосамбірський, Турківський та Мостиський. Це буде єдина патрульна поліція на всі чотири райони (включно Самбірський). Особливістю цієї реформи є те, що вперше створюється патрульна поліція у сільській місцевості.

«Попрацювавши місяць в такому режимі, ми прийшли висновку, що ми стоїмо на правильному шляху, - відзначив начальник ГУМВС у Львівській області Дмитро Загарія, - реформи є ефективними, і люди, які зверталися по допомогу, дають їм високу оцінку.»

Нагадаємо, КМЄС – це неозброєна громадська місія без виконавчих повноважень з початковим мандатом на 2 роки. Угода про статус Місії вступила в силу 8 березня 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: