"Правий сектор" на Закарпатті займався рекетом, викрадав і катував людей, - Москаль

Представники закарпатського "Правого сектору" здійснювали викрадення і катування людей, а також займалися вимаганням грошей у підприємців

Про це повідомляє прес-служба голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Брутальна стрілянина в Мукачеві, яка стала викликом правоохоронній системі й усьому суспільству, - це лише вершина айсбергу в діяльності злочинців. До того вони з метою наживи викрадали й катували людей, вимагали гроші в підприємців, забирали майно, використовуючи при цьому незаконну вогнепальну зброю, включно з автоматами, кулеметами та гранатометами", - заявив Москаль.

За його словами, бійці ПС фактично займалися рекетом, "банальним зароблянням грошей".

"Злочинці називали себе захисниками України, хоча прийшли зі зброєю "заробляти" гроші за півтори тисячі кілометрів від передової, де ніколи не велися бойові дії. У міліції вже є купа заяв від потерпілих, які до цього боялися офіційно звертатися в правоохоронні органи або не вірили, що злочинців притягнуть до відповідальності", - стверджує очільник Закарпатської області.

За його інформацією, проти представників "Правого сектору" відкрито кримінальне провадження за ст. 257 Кримінального кодексу України - бандитизм (організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації чи на окремих осіб, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі).

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 15 років із конфіскацією майна.

Москаль зазначив, що підозрюваними у скоєнні злочину є 13 осіб віком від 18 до 39 років, 12  з котрих закарпатці, а один - мешканець Слов’янська Донецької області. Більшість із них досі ховаються в лісах Закарпаття, додав очільник області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: