У серпні на Львівщині закриють ще 12 шкіл

Про це сьогодні, 4 серпня, під час прес-конференції на тему: «Формування мережі загальноосвітніх навчальних закладів у Львівській області на 2015-2016 навчальний рік» розповіла директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олександра Небожук, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За словами Олександри Небожук, однією із проблем системи загальної освіти області є значна кількість малокомплектних шкіл у сільській місцевості. Наявність таких навчальних закладів негативно впливає на фінансові видатки щодо утримання учнів. При нормі видатків 8,9 тис. грн. на 1 учня, середня утримання учнів області обходиться в 10,8 тис. грн.

«З 1 вересня 2015 року частина загальноосвітніх навчальних закладів призупинять своє функціонування. Щодо 13 з них уже прийняте рішення місцевих органів влади. Про закриття інших 12 ЗНЗ рішення будуть прийняті протягом серпням 2015 року. Зокрема 6 з них не функціонують ще з минулого року через відсутність учнів, однак офіційне рішення про їх закриття передбачено прийняти у серпні цього року», – сказала Олександра Небожук.

Також Олександар Небожук додала, що п’ять навчальних закладів реорганізовується на пониження ступеня, дві школи у Жидачівському районі і по одній – у Самбірському, Сокальському та Старосамбірському районах. А у м. Львові та в 7 районах області (Бродівський, Городоцьцкий, Дрогобицький, Премишлянський, Пустомитівський, Сокальський, Яворівський)) на базі 17 загальноосвітніх шкіл створюються навчально-виховні комплекси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: