У Львові розпочала працювати диспетчерська служба з контролю за обласними маршрутками (відео)

Сьогодні, 6 серпня, у Львові на Стрийському автовокзалі розпочала працювати диспетчерська служба, котра буде здійснювати контроль за обласними маршрутами. Повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

 За допомогою GPS-навігаторів можна відстежити курсування маршруток. Усі дані виводяться на екрани працівників, які відразу бачать, з якою швидкістю їде маршрутка, чи встигає за графіком та поломку автобуса.

За словами голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, робота диспетчерської служби надаватиме мешканцям Львівщини належне транспортне обслуговування.

«Я переконаний, що на кожній автостанції має працювати ця система. Ми почали з автовокзалу на Стрийській, який є найбільшим на території Львівської області. Для нас дуже важливо надавати мешканцям області високоякісні послуги перевезення», – зазначив Олег Синютка.

Синютка також повідомив, що вже у наступному році така система функціонуватиме на території всієї Львівщини. Це пілотний проект в Україні. Якщо інші області захочуть користуватися аналогічною системою, то матимуть можливість вивчити наш досвід".

Як розповів керівник ОДА, диспетчерська служба створюється у декілька етапів. На першому етапі відбулись переговори з перевізниками про необхідність встановлення GPS-навігації, на другому – реалізовано ідею відстеження руху транспортних засобів, тобто візуальне відображення руху маршрутів на екрані.

Олег Синютка також повідомив, що до кінця року весь приміський та міжміський пасажирський автотранспорт обладнають GPS-навігаторами. Інформація, яка надходитиме з GPS-трекерів, буде надійно захищеною та розміщуватиметься на віддаленому сервері з належним ступенем захисту.

"Наступним етапом стане відображення на спеціальних табло інформації про місцеперебування потрібного автобуса, а також ч асу прибуття на певну зупинку", - додав голова ОДА.

Варто також зазначити, що для створення диспетчерської служби грошей з державного бюджету не витрачено.

 

Також Олег Синютка додав, що до кінця року у всіх транспортних засобах буде встановлено GPS-навігатори, що будуть відображатись у диспетчерській службі. Після цього мешканці області на спеціальних табло зможуть отримати інформацію про те, де перебуває автобус і через скільки часу він буде на потрібній зупинці.

«Я сподіваюсь, що до кінця року ми на всіх транспортних засобах будемо мати встановлені GPS-навігатори. І всі автобуси будуть відображатись у диспетчерській службі. Після цього буде наступний етап – ми будемо надавати можливість стежити за маршрутками мешканцям, вони бачитимуть, де знаходиться автобус і через скільки часу буде на тій чи іншій зупинці», – розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Зазначимо, що 700 автобусів уже обладнали GPS-трекерами. Це 30% від усіх перевезень. У планах, аби на кожній міжміській автостанції було відображення руху автобусів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: