Кравчук вважає, що непідконтрольний Донбас треба повністю ізолювати

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що контрольовану бойовиками частина Донбасу потрібно повністю ізолювати, поки не з'явиться можливість її звільнити.

Про це він заявив в інтерв'ю "Новому времени".

"Є лінія розмежування. ... Цю лінію ми приймаємо як статус-кво, як тимчасову лінію розмежування і перестаємо говорити пусті слова – "гуманізм", "там наші люди живуть", "їм треба допомагати", "ми повинні тут збирати податки і їм допомагати, тому що їм погано". Ми повинні відрізати цю територію на певний час, поки не зможемо її звільнити", – вважає він.

На думку Кравчука, бойовикам потрібно дати можливість покерувати захопленою територією.

"Подивимося, які гроші там будуть ходити. Ми повинні припинити з ними економічні, політичні та інші відносини. Якщо люди, які живуть на непідконтрольної Україні території, хочуть нового життя – нехай знімуть їх [бойовиків] з п'єдесталу, як зняли владу на Майдані в Києві. ... Зніміть і ви, будь ласка, свою небажану владу – і двері для вас відчинені", – сказав він.

Кравчук зазначив, що мінські угоди не виконуються і приносять лише шкоду Україні.

"Тому на лінії зіткнення ми ставимо, незважаючи ні на які мінські угоди, зброю, яку ми вважаємо за потрібне, те військо, яке ми вважаємо за потрібне, і якщо хтось буде сунути ніс за цю територію – ми будемо їх бити зі всієї української ненавистю і говорити їм: "Не лізьте", – запропонував екс-президент.

Він також заявив, що Донбас завжди був проблемним і ще під час його президентської кампанії люди там дивилися на нього з ненавистю.

"Вони говорили мені дуже образливі слова: "Ви придумали Шевченка, ви придумали Лесю Українку, ви придумали якусь українську мову". Я все це терпів. Я знав, що там є частина людей, які дивляться тільки в одну сторону – в Росію, і будуть довго дивитися", – розповів він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: