У Львові планують створити Парк сучасної скульптури

Про це сьогодні, 19 серпня, під час прес-конференції повідомив автор ідеї створення Парку сучасної скульптури, скульптор Віктор Проданчук, повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

За словами Віктора Проданчука, у Львові планують створити Парк сучасної скульптури, де можна буде побачити найкращі витвори сучасних митців не лише з різних куточків України, а й з-за кордону. Поки що, проект ще не розпочали втілювати у життя, оскільки його не обговорили з міською владою.

«У нас є ідеї, де саме можна втілити задум у життя. До прикладу у парку ім. І. Франка виділити алею, або у Парку культури, або у Стрийському парку. Це хороший проект і він мусить бути у Львові, адже тут дуже багато пам’ятників, а монументів, які б показували, що Львів – сучасне європейське місто, немає», – розповів Віктор Проданчук.

Віктор Проданчук, що за задумом у Парк сучасної скульптури свої проекти зможуть надсилати митці з усієї України, а також із з-за кордону. Дирекція відбиратиме проект, художник робитиме опис своєї роботи, скільки вона коштуватиме. Це виставлятимуть на сайті парку, аби знайти меценатів, які готові профінансувати виготовлення скульптури. Готові монументи розмістять на виділеній ділянці.

Зазначимо, що на прес-конференцію була анонсована участь головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, але він так і не з’явився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: