Володимир Парасюк: герой чи скандаліст?

Тиждень тому львівська громадськість була здивована повідомленням про те, що молодий герой Євромайдану, позафракційний народний депутат України VIII скликання збирається йти на вибори як кандидат на посаду мера Львова. Хоч сам Парасюк на своїй сторінці ВК 15 серпня спростував цю інформацію, очевидно, що політик, народжений - іронія долі та географічних назв! - у селі Майдан Жовківського району Львівської області ще зіграє вагому роль у долі нашого регіону. Дивись.інфо вирішила ознайомити своїх читачів з життєвим та професійним шляхом 28-річного Володимира Зіновійовича.

Володимир Парасюк народився 9 липня 1987-о року. Навчався у школі у Новояворівську (1994–2004), згодом вступив на факультет електроніки Львівського національного університету імені Івана Франка за спеціальністю "Фізична та біомедична електроніка", але не закінчив його. Отже, має середню освіту. Працював відеооператором. Володіє іноземними мовами - польською та англійською.

Відомим став 21 лютого 2014-о року, коли, піднявшись на трибуну Євромайдану без попередження організаторів, проголосив, що треба йти на озброєний штурм адміністрації Президента, якщо до 10 ранку наступного дня Віктор Янукович не піде у відставку.

Крім того, у ході протистояння 18-20 лютого сотнику Парасюку з самооборонцями вдалося зайти у приміщення київської Консерваторії й не допустити захоплення приміщення силовиками.

З початком у 2014-у році конфлікту на сході України Володимир Євгенович вступив до батальйону “Дніпро-1” Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Дніпропетровській області, де став командиром 4-ї роти. Під час бою за Іловайськ 29 серпня при спробі виходу з оточення був контужений та отримав поранення голови; потрапив у полон до ДНР, але 1 вересня був повернений до українських військових.

На позачергових виборах до Верховної ради України у 2014-у році балотувався як самовисуванець по 122 одномандатному виборчому округу (Жовківський та Яворівський райони Львівської області). Переміг з результатом 56,56%, випередивши кандидата, що зайняв 2 місце, аж на 46%.

У Верховній Раді Володимир Парасюк увійшов до Комітету з питань запобігання та протидії корупції, а як рядовий спецбатальйону міліції “Дніпро-1” Володимир Парасюк наказом Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова був нагороджений іменною холодною зброєю Міністра внутрішніх справ та нагрудним знаком МВС України “За відзнаку в службі” “за мужність і хоробрість проявлені в бою з противником” в ході АТО на сході України.

За час перебування на посаді депутата Володимир Парасюк відзначився декількома скандалами.

Загадкове призначення

У березні 2015-о року Володимир Парасюк став епіцентром скандалу у Жовківському районі Львівської області: нардеп лобіював призначення на посаду начальника Жовківського райвідділу міліції Олександра Гостищева - свого друга та побратима.
Олександр Гостищев 1983 року народження, уродженець Дніпропетровська, має вищу технічну освіту та заочно здобуває другу вищу освіту - юридичну - у Державному університеті внутрішніх справ. Лейтенант міліції. Досвід служби у лавах міліції складає вісім місяців у батальйоні "Дніпро" (2014 рік), де служив і Володимир Парасюк. Згідно з кваліфікаційними вимогами МВС, начальником районного відділу міліції може бути людина "з вищою освітою відповідно до фаху професійної діяльності за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста. Стаж роботи на посадах керівників нижчого рівня не менше 3-х років".
Отже, у протеже Парасюка - Олександра Гостищева - просто недостатньо професійного досвіду для бажаної посади. Через це біля приміщення Жовківського райвідділу міліції у березні зібралися активісти Жовківщини, які протестували проти цього призначення. Голова МВС України Арсен Аваков все ж призначив Гостищева начальником Жовківського райвідділу міліції Львівщини без погодження із очільником міліції Львівщини Дмитром Загарією.
Володимир Парасюк переконує, що "ніхто нікого не пробивав" і він лише дослухався до думки своїх виборців стосовно необхідності заміни начальника міліції в районі. Саме у 122 окрузі, який охоплює прикордонні райони Яворівський і Жовківський, Парасюк і переміг на виборах до Верховної Ради у 2014-у році.

Гей-скандал

Великий відгук та багато критики в соцмережах викликав виступ Парасюка проти гей-параду у Києві та, загалом, проти ЛГТБ. "Я відстоюю традиційні сімейні стосунки, де є мама і тато, а не тато і тато чи мама і мама", - сказав Парасюк.

Раніше на сторінці Володимра Парасюка у Фейсбуці було таке жартівливе фото, але коли він став депутатом, фото зникло, залишившись натомість у пам'яті інтернета.

PJIM31Bq

Бійка у Раді

Ще один скандальний епізод: 16 липня 2015-о року Парасюк на ранковому засіданні Верховної Ради влаштував бійку з керівником Державної фіскальної служби Романом Насировим - через те, що останній й досі не склав депутатський мандат, хоча вже більше двох місяців займає вищезазначену посату (з 5 травня). Згідно ж Конституції, депутат зобов`язаний подати заяву про складення повноважень у 20-денний термін з моменту вступу на держслужбу.

https://www.youtube.com/watch?v=ESqakBb10IA#t=100

Затримання поліцією

Напередодні цієї бійки - 15 липня - Володимир Парасюк був оштрафований новою київською патрульною поліцією на 435 грн за порушення правил дорожнього руху у самому центрі столиці - на Хрещатику. Депутат заявив, що "спеціально проїхав на червоне світло, аби перевірити роботу нових поліцейських". Ця заява викликала ще більше негативного фідбеку у соцмережах. Блогери звернули увагу на автівку депутата - Skoda Superb, вартість якої сягає принаймні $28 тисяч.

Статки

Володимир Зіновійович неодружений. За 2014-й рік задекларував 29 тисяч гривень прибутку - це його зарплата. Володимир Парасюк вказав і прибутки своїх батьків за цей період - вони склали 942 895 гривень, з яких 20 тисяч 110 грн - зарплата, 10 тисяч 479 грн - виплати по безробіттю, 912 тисяч 305 грн - прибуток від підприємницької та незалежної професійної діяльності. Родина Парасюка (на фото: депутат з батьками) володіє земельною ділянкою розміром 0,60 га та будинком площею 100 квадратних метрів .

з батьками

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: