Перше теруправління буде у Львові, - Ситник (відео)

Про це сьогодні, 21 серпня, під час прес-конференції розповів директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, повідомив кореспондент Дивись.Інфо

За словами Артема Ситника, в Україні планується створення семи територіальних управлінь Національного антикорупційного бюро. Перше теруправління буде створено у Львові і охоплюватиме три західноукраїнські області, згодом його юрисдикцію може бути розширено на шість західноукраїнських областей.

«Я вважаю за доцільне перше територіальне управління створити саме в місті Львові. Початкова структура територіального управління Національного антикорупційного бюро налічуватиме 15 осіб. Директора управління та працівників обиратимуться на конкурсній основі одразу після того, як Верховна Рада прийме зміни до закону «Про Національне антикорупційне бюро України», які вже подані до парламенту. Планується, що це відбудеться вже у вересні. Попереднє моє бачення таке, що юрисдикція львівського управління буде розповсюджуватися на три прикордонні області. Але це рішення ще може бути змінене», - розповів Артем Ситник.

Також Артем Ситник додав, що немає потреби призначати в територіальних управліннях детективів, які житимуть у Львові і зростуться з владою. При центральному бюро діятимуть мобільні групи, які пересуватимуться по всій Україні

«Також я думаю над тим, щоб територіальне управління відкрити в Одесі та Дніпропетровську. Не обов’язково відкривати одразу багато територіальних управлінь. В подальшому вивчатимемо це питання і відкриватимемо нові», - сказав Артем Ситник.

Артем Ситник зазначив, що теруправління матимуть доступ до усіх баз даних інформаційних систем державних органів, що дозволить викривати факти корупції, не виходячи з кабінетів. Також зможуть отримувати інформацію з інших джерел, зокрема, реагуватимуть на анонімні повідомлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: