На українсько-польському кордоні відкрили оновлений відділ «Коритниця»  

Сьогодні на українсько-польському кордоні відкрито реконструйований відділ прикордонної служби «Коритниця» Львівського загону за участі Голови Державної прикордонної служби України генерал-полковника Віктора Назаренка, Голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, заступника Голови Волинської обласної ради Сергія Кошарука, начальника Північного регіонального управління полковника Володимира Єгорова, начальника Західного регіонального управління генерал-майора Володимира Плешка, коменданта Надбужанського відділу Прикордонної Варти Республіки Польща  полковника Вальдемара Скарбека та представників місцевої влади і взаємодіючих органів. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ДПСУ.

Генерал-полковник Віктор Назаренко привітав персонал з відкриттям відділу, подарував цінні подарунки, а кращим військовослужбовцям вручив нагороди та відзнаки.

«Впродовж цього тижня прикордонне відомство складало перший іспит щодо виконання, в рамках компетенції, програми лібералізації візового режиму з ЄС. І відкриття відділу «Коритниця» є ще одним кроком, який наближує нас до сучасних європейських прикордонних стандартів», – зазначив Голова Держприкордонслужби.

Загалом на облаштування відділу прикордонної служби «Коритниця», реконструйованого в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Розвиток сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби» Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» Європейського Інструменту Сусідства та Партнерства, протягом 2012-2015 років виділено 7,5 мільйонів гривень. В рамках фінансування забезпечено розбудову шести будівель та споруд адміністративно-житлового та господарського призначення, прокладено мережу водопостачання та водовідведення, повністю переобладнано мережу теплопостачання та збудовано нові бокси для автомобільної техніки. Також у розпорядженні прикордонників 14 одиниць техніки, зокрема  «Volkswagen T-5», 3 автомобілі «Dacia Duster» та 2 квадроцикли.

Під час відкриття гості мали можливість оглянути відремонтовані будівлі, новостворені робочі місця для прикордонників та ознайомитися з сучасними технічними засобами, що їх використовують наряди в охороні кордону.

Довідково:

Відділ прикордонної служби «Коритниця» створений у 1953 році. Персонал відділу охороняє державний кордон України з Республікою Польща. Протяжність ділянки – понад 25 кілометрів, при цьому вся ділянка кордону – річкова, проходить по руслі Західного Бугу.

Охорона складної річкової ділянки кордону вимагає від охоронців кордону постійної готовності та нестандартних підходів. Всього у цьому підрозділі проходить військову службу понад 60 прикордонників. 24 військовослужбовці відділу протягом останнього року брали участь в антитерористичній операції на сході України, деяких з них було нагороджено державними та відомчими нагородами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: