Мешканців Самбірського району опитають про особисту безпеку

Мешканці Самбора, що на Львівщині створять «Програму подолання загроз особистій безпеці», яку виконуватиме нова поліція та органи місцевого самоврядування.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.інфо.

Програму напишуть за результатами опитування мешканців Самбора та Самбірського району, організатори надрукували вже 10 тисяч анкет. Керівник юридичного відділу Центру правових та політичних досліджень «СІМ», керівник проекту Олег Ільків розповів, що до кінця 2015 року планується сформувати програму громадських пріоритетів охорони правопорядку для Самбірщини. В її основу буде покладено думку мешканців Самбірського району щодо конкретних загроз та небезпечних місць, яка збиратиметься за допомогою різних інструментів – за допомогою сайту bezpeka.lviv.ua, а також заповненням анкет.

«Скриньки для анкет будуть у Самбірській міські та районній радах, Новокалинівській, Рудківській міських радах, Бісковицькій, Радівській сільських радах. Також будемо опитувати лікарів, адвокатів, вчителів, представників громадських організацій та працівників комунальних підприємств», - повідомив Олег Ільків.

В межах цього проекту вже створили експертну раду, яка буде вивчати проблеми охорони правопорядку на Самбірщині.

«Експертна рада вже створена, наразі готуємось до вивчення проблем, які потім згрупуємо і передамо правоохоронцям», - повідомив Віталій Кімак з громадської організації «Агентство регіонального розвитку Самбірщини».

«Наявність активної допомоги органам внутрішніх справ з боку громадян значно посилює ефективність охорони правопорядку, тому має бути належна співпраця між громадянами, поліціє та органами місцевого самоврядування», - переконаний Сергій Гривняк, заступник начальника штабу ГУ МВС України у Львівській області.

Зазначу, що програму громадських пріоритетів охорони правопорядку на Самбірщині реалізовують за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження». Після апробування на Львівщині цю модель громадського порядку впровадять в інших регіонах країни.

Фото. Прес-клуб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: